Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Fra Birger Christensens lukning til opkøb af Tonsure. Her er majs 10 mest læste artikler

Modeforhandlere anklages for greenwashing, et ikonisk stormagasin er solgt, modeugen vender tilbage som fysisk event og Tonsure er blevet opkøbt – læs eller genlæs maj måneds tophistorier.
Modeforhandlere anklages for greenwashing, et ikonisk stormagasin er solgt, modeugen vender tilbage som fysisk event og Tonsure er blevet opkøbt – læs eller genlæs maj måneds tophistorier.

1. Forbrugerrådet Tænk anmelder fem modeforhandlere for ’greenwashing’’

Hvornår må man egentlig bruge ordet ’bæredygtig’? Det spørgsmål er nu endnu engang op til debat, idet Forbrugerrådet Tænk har anmeldt i alt fem virksomheder til Forbrugerombudsmanden for det, som de kalder ’vildledende markedsføring’.

2. Bir­ger Chri­sten­sen luk­ker iko­nisk strøgbu­tik efter 152 år

Siden 1869 har Birger Christensen-butikken huseret på Østergade 38 i København, men nu er tiden en anden, fortæller ejer Jens Birger Christensen, der fremadrettet vil droppe alt pelssalg og i stedet fokusere på sine to in-house brands, Remain og Rotate.

3. Magasin du Nord solgt

Stormagasinet skifter hænder igen, men fortsætter som uafhængigt selskab under nuværende direktion.

4. Tonsure opkøbt – og starter op med nyt team

Herrebrandet er blevet opkøbt blot én måned efter at være blevet begæret konkurs og starter allerede nu op med nyt team uden stifter Malte Flagstad.

5. Aiayu femdobler bundlinje i 2020

Aiayu stormer fremad. Opskriften er masser af selvtillid og en god portion stædighed.

6. Vi tog nogle hårde beslutninger. Det var ubarmhjertigt, men har betydet, at vi allerede laver overskud igen”

ARKK Copenhagen har på seks måneder fået vendt et tocifret millionunderskud til overskud, viser det nye halvårsregnskab fra selskabet bag, State of North, som har valgt at omlægge regnskabsår.

7. Hvem, hvad, hvor: PRD opruster med digital modeprofil

Hvem er rykket hvorhen? Nyansættelser hos blandt andet PRD og Hugo Boss.

8. Soeren le Schmidt i nyt, stort projekt: “For at kunne vækste er man nødt til at tage nogle chancer”

I en tid, hvor fysisk retail er mere udfordret end nogensinde før, er han ikke i tvivl om, at tiden alligevel er den rette til åbningen af hans første butik. Vi har spurgt Soeren le Schmidt hvorfor – og hvad det siger om status for hans brand lige nu.

9. Tidligere chefredaktør bag nyt brand

Forlægger og Cover-stifter Malene Malling har kastet sine kreative kræfter over et nyt projekt – tøjmærket La Bagatelle.

10. Messer og modeshows: Copenhagen Fashion Week vender tilbage som fysisk event

Efter både en digital og delvis digital modeuge afholdes Copenhagen Fashion Week og messerne Revolver og CIFF som fysiske begivenheder den 10. til den 13. august 2021.