Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Tidligere chefredaktør bag nyt brand

Forlægger og Cover-stifter Malene Malling har kastet sine kreative kræfter over et nyt projekt – tøjmærket La Bagatelle.
Forlægger og Cover-stifter Malene Malling har kastet sine kreative kræfter over et nyt projekt – tøjmærket La Bagatelle.

Malene Malling kan kalde sig ejer af et af de måske længste og mest varierede CV’er i den danske modebranche. Et CV, der inkluderer titler som ejer af forlaget Malling Publications, stifter af det tilhørende og nu nedlagte magasin Cover, chefredaktør på Costume og senest kreativ direktør for Bestseller-brandet Vero Moda. For bare at nævne nogle af de vigtigste.

Men nu kan den erfarne modeentusiast skrive endnu en titel på listen. Malene Malling har nemlig stiftet sit eget tøjbrand under navnet La Bagatelle. Et brand, hvis navn er inspireret af Malene Malling og hendes to døtres hjem, ‘Bagatel’, der er placeret i Taarbæk og tegnet af den danske arkitekt Gottlieb Bindesbøll. Her kan man gå på opdagelse i hendes kærlighed for at samle på interiør og mode med et hjem, der er fyldt med vintagefund og diverse memorabilia fra en lang, kreativ karriere. Ifølge hende selv, er La Bagatelle resultatet af alt det, hun har lært på vejen.

Huset ‘Bagatel’ tegnet af Gottlieb Bindesbøll.

“Det er en kollektion af de styles, som en moderne garderobe burde været bygget op omkring. Styles, som alle er harmoniske i deres energi, proportioner og komposition. Skræddersyede i fremragende tekstiler, der gør det muligt at fokusere på det liv, man lever, og ikke på det, man har på, simpelthen fordi La Bagatelle balancerer den interessante evne til at passe ind, samtidig med at man skiller sig ud,” som der skrives om mærket på den tilhørende hjemmeside og webshop.

Alle styles i kollektionen – som desuden laves i begrænset antal og bliver syet i Danmark – er skabt i fortrinsvis naturlige og eksklusive materialer, såsom japansk og indisk bomuld, silkevelour og specifikt udvalgte antikke tekstiler fra det 18. århundrede. Her finder man bløde skjorter, korte jakker, en enkelt vest og løstsiddende bukser i syren- og midnatsblå velour.

La Bagatelle blev lanceret i går, onsdag den 28. april 2021.