Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Økonomi

Aiayu femdobler bundlinje i 2020

Aiayu stormer fremad. Opskriften er masser af selvtillid og en god portion stædighed.
Aiayu stormer fremad. Opskriften er masser af selvtillid og en god portion stædighed.

Det har været et godt år. Det må være den åbenlyse konklusion på det forgangne års forretningseventyr for Aiayu, der siden 2007 har skabt et tøj- og livsstilsunivers med fokus på bæredygtighed. Ifølge brandets administrerende direktør og medejer, Maria Møgelberg Glæsel, har den rivende udvikling været længere tid undervejs.

“Vi har fortsat vores vækstrejse og eksekveret på mange planlagte aktiviteter,” fortæller hun til Fashion Forum.

De planlagte aktiviteter inkluderer blandt andet en introduktion af nye mere bæredygtige materialer og en butiksåbning – midt i en nedlukning af samfundet. Det har dog ikke afholdt Aiayu fra at udvide forretningen.

“Vi har valgt at holde fast i vores måde at drive forretning på, og vi har troet på vores koncept. Det afviger vi ikke fra – det er et udtryk for, at vi stædigt insisterer på at gøre tingene ordentligt og på vores måde,” forklarer Maria Møgelberg Glæsel.

En fremtid i vækst

Aiayu øger sin bruttofortjeneste fra 15,5 millioner kroner i 2019 til hele 20,5 millioner i 2020, mens resultatet før skat firedobles fra 1,6 millioner kroner i 2019 til 6,4 millioner i 2020.

Selv efter skattefar har taget sin del, lander den danske virksomheds resultat på hele 4,8 millioner kroner i 2020 – en femdobling af 2019-resultatet efter skat på 850.000 kroner.

Aiayu spår selv en lys fremtid med masser af vækstpotentiale. Virksomhedens ledelse forventer, at den opadgående trend vil fortsætte.

“Vi er kommet rigtig godt ind i det nye år. Vi vil fortsætte med at bevise, at vores koncept har en berettigelse, og blive ved med at balancere omkostninger og investeringer hensigtsmæssigt,” siger direktør Maria Møgelberg Glæsel og påpeger, at det har været en lang rejse for at nå hertil.

“Vi er ydmyge med stort Y – og meget taknemmelige,” slutter hun.