Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed, Indland, SOMMERLÆSNING

Den grønne omstilling fortsætter: 7 artikler, der giver dig indsigt i bæredygtighed

Hvad er klimakvoter, hvor meget plastik bruges der i modebranchen, og hvad var de største højdepunkter til Copenhagen Fashion Summit 2019? Vi har samlet syv aktuelle artikler, du kan holde dig opdateret med.
Hvad er klimakvoter, hvor meget plastik bruges der i modebranchen, og hvad var de største højdepunkter til Copenhagen Fashion Summit 2019? Vi har samlet syv aktuelle artikler, du kan holde dig opdateret med.

10 nedslag i et årti med bæredygtig mode

Selvom det mest er indenfor de sidste par år, at bæredygtighed for alvor er blevet en fast del af dagsordenen både i og udenfor modebranchen, er der dog alligevel sket meget, der er værd at tale om i løbet af det sidste årti. I forbindelse med Copenhagen Fashion Summits tiårs jubilæum i maj lavede vi ti nedslag, der markerer både op- og nedture i udviklingen.

Copenhagen Fashion Summit 2019: De vigtigste highlights fra dag 1 og 2

Og nu vi er ved Copenhagen Fashion Summit, så er det også altid lærerigt selv at være til stede under det årlige topmøde – ikke mindst i år, hvor Fashion Forum endnu engang tog hjem med rygsækken fyldt med motiverende taler og brugbar viden. Læs vores opsamlinger af dag 1 og 2 her.

Forskere efter Copenhagen Fashion Summit: “Vi skal starte et helt andet sted. Men det er der”

I kølvandet på Copenhagen Fashion Summit var det dog ikke alle, der var lige begejstrerede for årets program. Det gælder blandt andre forskermiljøet, som kritiserede Global Fashion Agenda for ikke at give dem taletid under årets topmøde. Vi talte med både modeforsker og Ph.d. Else Skjold og Chief Sustainability Officer i Global Fashion Agenda Morten Lehmann for at høre, om der alligevel kunne være en åbning for et fremtidigt samarbejde?

Endnu et skridt mod en bæredygtig modeuge: Copenhagen Fashion Week forbyder engangsplastikflasker

At arbejde mod en grønnere branche handler om at tage skridt i den rigtige retning – også selvom det kun er små skridt. For i det store hele er det den eneste måde, vi nærmer os målet. Det ved også Copenhagen Fashion Week, der i starten af juni kunne offentliggøre et nyt tiltag i deres igangværende bæredygtige omstilling: et forbud mod engangsplastikflasker. Det betyder, at det fra august er slut med at slukke tørsten fra plastikflasker under modeugen.

Mads Nørgaard og Designers Remix vil fremover udbalancere deres kulstofudledning

Apropos små skridt i den rigtige retning – flere og flere modevirksomheder satser nu på klimakvoter for at kompensere deres miljømæssige aftryk, og i juni kunne to store danske modesuccesser offentliggøre tiltag i den kategori. Men hvad vil det egentlig sige, at man udbalancerer sin kulstofudledning – og hvilken forskel gør det?

5 grunde til, at du som leder skal prioritere bæredygtighed

Hvorfor er bæredygtighed er en god forretning rent økonomisk? Det svarede bæredygtighedsekspert Suzi Christoffersen på i starten af det nye år ved at udpege fem gode grunde til, at man som leder skal komme i gang med den bæredygtige omstilling – nu.

Så meget plastik bruger modebranchen på et år – og sådan formindsker vi det

Modebranchen er også en del af verdens stigende plastikproblem – men hvor meget bruges der egentlig? Det og meget mere fik vi svaret på, da Ellen MacArthur Foundation i marts kunne fortælle, at 150 virksomheder har skrevet under på deres plastikbekæmpelsesprogram. Og i den forbindelse både løftede sløret for deres nuværende forbrug og fremtidige forbedringer. Heriblandt danske Ganni, der kunne berette, at de vil skifte til 100 procent genanvendt plastik i 2025.