Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed, Indland, Modeuge

Endnu et skridt mod en bæredygtig modeuge: Copenhagen Fashion Week forbyder engangsplastikflasker

Fra august er det slut med at slukke tørsten fra engangsplastikflasker under modeugen, der dermed rykker nærmere målsætningen om at blive verdens mest bæredygtige.
Fra august er det slut med at slukke tørsten fra engangsplastikflasker under modeugen, der dermed rykker nærmere målsætningen om at blive verdens mest bæredygtige.

Når de første shows går i gang til august, bliver det uden de vandflasker i plast, der hidtil har hydreret alle fra publikum til modeller under modeugen. Copenhagen Fashion Week har som led i sin bæredygtige strategi forbudt engangsplastikflasker under alle shows og events i modeugens officielle program.
“Plastikforurening er en af de helt store udfordringer, vi som samfund står overfor. Dét, at vi fra næste modeuge har valgt at sige farvel til ​​engangsplastikflasker, markerer dels ønske fra vores side om helt konkret at reducere mængden af ​​den plastik, der forbruges under modeugen og dels et ønske om at inspirere til positiv forandring,” siger Cecilie Thorsmark, administrerende direktør for Copenhagen Fashion Week. Hun forsætter:

“Vi erkender vores rolle og privilegium som global aktør i modebranchen og ser det simpelthen som vores forpligtelse at inspirere aktører omkring os, herunder andre modeuger, forbrugere og branchen som helhed.”

Beslutningen bakkes op af messerne CIFF og Revolver, der allerede er stoppet med at sælge og distribuere vand i engangsplastikflasker.

I stedet opfordrer modeugen gæsterne til at medbringe genanvendelige vandflasker ligesom firmaet Postevand, der pakker dansk grundvand i miljøvenlige FSC-certificerede kartoner, også leverer vand til alle shows og præsentationer i modeugen i august.

Fra denne sæson vil alle showbrands modtage en enkel 15-trins vejledning til et mere ansvarligt produceret show skabt af Copenhagen Fashion Week i samarbejde med In Futurum, hvori der blandt andet også opfordres til en generel reduktion af engangsplast i form af blandt andet tallerkener, bestik, kopper og sugerør.