Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Barbara Potts og Catherine Saks, designerne bag Saks Potts og Wessel & Vett Fashion Prize vindere

Månedens mest læste: Fra Danmarks største modepris til omdiskuteret DR-program

Oktober bød på flere vindere – og et skoportræt, modeudstillinger, butiksekspansion og et længeventet samarbejde derimellem. Læs om det hele her, hvor vi har samlet månedens mest læste artikler.
Oktober bød på flere vindere – og et skoportræt, modeudstillinger, butiksekspansion og et længeventet samarbejde derimellem. Læs om det hele her, hvor vi har samlet månedens mest læste artikler.

1. Danmark fik sine næste tøjdesignere, men for hvilken pris?

Med fokus på hastighed og kommercielt tøj presser DR-programmet ’Danmarks næste tøjdesigner’ deltagerne til at gå på kompromis og videreføre lige netop den modeindustri, vi ikke har brug for.

Vibe Vibe, Danmarks næste tøjdesigner

2. Fra 90’ernes gennembrud til et af Danmarks mest kendte skomærker: “Pigerne gik direkte fra Buffalo til Billi Bi, som vi oplevede det”

Det første, man møder, er en mur af skotøjsæsker. Koksgrå, rektangulære klodser stablet ovenpå hinanden som en slags port, man skal igennem. På hver æske står øverst i venstre hjørne med imprægneret guldskrift; Billi Bi.

Carsten Friis i færd med at udarbejde prøver, farver og skitser til skodesign for Billi Bi

3. Nu ligger det fast: Sommermodeugen forbliver i august

Ledende aktører fra den danske modeindustri har fastlagt datoerne for sommermodeugen i de næste tre år – og den bliver, hvor den er.

4. Voksende herrebrand igangsætter stor skandinavisk butiksekspansion

Brandet har allerede ti butikker fordelt i Danmark og Tyskland, men trodser nu det svære detailmarked med to nye, svenske butikker på tegnebrættet.

5. Hvem er Danmarks pt mest hypede nye designer?

Få er som Kristoffer Guldager Kongshaug med Forza Collective vadet direkte ind i den danske modebranche. Og med en lille, stram selektion af styles blevet dét, vi vist godt kan kalde, en darling.

6. Her er vinderen af Wessel & Vett Fashion Prize 2023

Tirsdag aften blev vinderen af Wessel & Vett Fashion Prize 2023 fundet. De nominerede var Heliot Emil, Saks Potts og Forza Collective.

7. En designer, en stylist: 2 danske profiler blandt Business of Fashions top-500 2023

Den prominente liste over den kreative modeindustris mest indflydelsesrige personer er netop blevet offentliggjort – og igen er der danskere i blandt.

8. 4 udstillinger, du skal se i efterårsferien – og én, du skal glæde dig til

Lad efteråret være anledning til fordybelse og inspiration med fire aktuelle udstillinger, som udforsker tekstiler, håndarbejde og historiske klædedragter i nye, eftertænksomme former.

Nicholas Nybro udstilling STOLT på designmuseet folkedragter

9. Her er de 3 brands, der i morgen dyster om Danmarks største modepris

Tirsdag den 24. oktober afholdes dette års Wessel & Vett Fashion Prize – vi klæder dig på til afgørelsen.

10. “Med idéen om hvile som inspiration.” Tekla og Birkenstock i nyt samarbejde

Tekla og Birkenstocks nye samarbejde bygger på deres fælles fokus på komfort – og kærlighed til farver og striber. Se billederne af den nye kollektion her.

Tekla x Birkenstock kampagne