Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Kristoffer Kongshaug designeren bag Forza Collective
PODCAST

Hvem er Danmarks pt mest hypede nye designer?

Få er som Kristoffer Guldager Kongshaug med Forza Collective vadet direkte ind i den danske modebranche. Og med en lille, stram selektion af styles blevet dét, vi vist godt kan kalde, en darling. Pressen kom, da han i foråret præsenterede sig selv i et loftskammer på udstillingsstedet Gl. Strand, indkøberne kom, da han inviterede under Copenhagen Fashion Week, i sidste måned blev han ‘Årets nye navn’ til Elle Style Awards og om få uger står han som en af tre finalisterne til Wessel & Vett Fashion Prize.

Og hvad er det så, der gør, at han fra dag ét er blevet taget så seriøst? Det er blandt andet et CV, der alene gør ham til en international sværvægter. Ét, han har bygget, siden han i 2010 var færdig på Designskolen Kolding og tog direkte til Paris. Her søgte han jobs hos Christian Dior, Yves Saint Laurent og Hermès – og kom til samtale alle steder.

Fra Kolding til Dior

“Bagefter samtalerne tog jeg hjem til Danmark og hørte ikke noget i en 14-dages tid. Men så ringede de fra Dior. Og jeg havde fået en stilling som Assistant Designer på Haute Couture og Ready to Wear. Så stod mit hoved i flammer. Det var jo fuldstændig uhørt,” fortæller han i denne episode af Fashion Forum på Lyd, der er optaget til et event i vores pop-up space på Værnedamsvej. 

Hos Dior kom han ind under John Galliano og blev smidt ind i en verden af tyl, organza og draperinger i “en volumen, som vi ikke har set det før.” 

Hvordan han gik derfra til Raf Simons, Lanvin, Balmain og endeligt stillingen som design director for det amerikanske megamærke Ellie Tahari, kan du høre i denne udgave af podcasten Fashion Forum på lyd, som du finder i Apples Podcast App her og på Spotify her – hvor han selvfølgelig også fortæller, hvorfor han forlod New York, vendte snuden mod Danmark og ville skabe sit eget brand.