Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Linda Evangelista stylet af Jacob Kjeldgaard

En designer, en stylist: 2 danske profiler blandt Business of Fashions top-500 2023

Den prominente liste over den kreative modeindustris mest indflydelsesrige personer er netop blevet offentliggjort - og igen er der danskere i blandt.
Den prominente liste over den kreative modeindustris mest indflydelsesrige personer er netop blevet offentliggjort - og igen er der danskere i blandt.

Hvert år op til modeugen i Milano og Paris holder den internationale kreative industri vejret. For hvem peger Business of Fashion nu på, som en del af deres ‘Class of 2023’; listen over de – ifølge den globale brancheplatform – mest indflydelsesrige personer i branchen.

Sidste år kom administrerende direktør i Copenhagen Fashion Week Cecilie Thorsmark på listen. I år er endnu to danskere blandt de 100 nye. Den ene er designer Cecilie Bahnsen, der netop har holdt sit fjerde show i Paris, og som trods sin fortsatte base i København har størstedelen af sit publikum internationalt. Hun nomineres for med sin ‘everyday-couture’ at have redefineret Scandi-stilen og for nu at have en fast plads på den officielle kalender i Paris efter tidligere at have været et kontinuerligt element under modeugen herhjemme.

Den anden er stylist Jacob Kjeldgaard, der lige nu arbejder som kreativ konsulent for Versace samt som Contributing Fashion Editor for magasiner som italiensk Vogue, Another Magazine, 10 og W Magazine, og som har brands som Balenciaga, Chanel Beauty, Hermes og Lanvin på sin kundeliste. Han nomineres blandt andet for sin evne til at lade mode og kunst såvel som avantgarde og det tidløse smelte sammen i en drømmende atmosfære. Han fremhæves desuden for at være den kreative kraft bag stylingen af shows som Vera Wangs og Christopher Kanes. “Hans arbejde, hvad enten det er på siderne af et magasin eller på catwalken, flytter konsekvent grænser, udfordrer og redefinerer konventionelle forestillinger om skønhed og stil,” lyder det fra Business of Fashion.

Fra Sverige finder man på listen Elin Kling og Karl Lindman, parret bag det Stockholm-baserede Toteme.

Blandt tidligere danske BOF500-udnævnelser finder man udover Cecilie Thorsmark, Gannis Nicolaj og Ditte Reffstrup (2019), model Mona Tougaard (2019), Executive hos Pangia Eva Kruse (2016), afgående CEO i Adidas Kasper Rørsted (2017) og model Freja Beha Erichsen (2017). Se hele listen her.