Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Cecilie Thorsmark
Alle nyheder, Navne, NAVNENYT

Blandt de mest indflydelsesrige: CEO i Copenhagen Fashion Week får international anerkendelse

Cecilie Thorsmark er netop blevet optaget på Business of Fashions top 500 over de personer, der former modebranchen globalt.
Cecilie Thorsmark er netop blevet optaget på Business of Fashions top 500 over de personer, der former modebranchen globalt.

Business of Fashion har i dag offentliggjort deres årlige og prestigefyldte top 500 over de personer, der i kraft af deres professionelle virke former den internationale modebranche – og for første gang i tre år er der igen en dansker på listen.

Det er Cecilie Thorsmark, administrerende direktør i Copenhagen Fashion Week siden 2018, der er kommet på den eftertragtede liste for at have udviklet den danske modeuges rolle og omdømme fra et regionalt event til en bannerfører for bæredygtighed inden for mode.

“Først og fremmest er det en kæmpe ære at blive udnævnt side om side med så mange inspirerende ledere fra den globale modebranche. Dernæst er det en stor glæde og den ypperste blåstempling, at Copenhagen Fashion Week anerkendes af Business of Fashion for det store stykke arbejde, vi siden 2019 har lagt i transformationen fra at være en traditionel modeuge på godt og ondt til at være en central platform, der vil accelerere den grønne omstilling – ikke alene i den danske branche, men også i de organisationer, vi samarbejder med,” lyder det fra Cecilie Thorsmark, der er optaget i kategorien ‘Katalysator’.

Anerkendelsen beror på den ambitiøse bæredygtighedshandlingsplan, som har været definerende for Copenhagen Fashion Weeks arbejde over de sidste år, herunder udviklingen af minimumsstandarder, der gør sig gældende for den kommende vintermodeuge AW23.

“Jeg håber, at placeringen på BoF500 kan være med til at åbne op for endnu flere samarbejder, hvor vi kan udbrede brugen af det rammeværktøj, vi har udviklet. Jeg mener, at det er magtpåliggende for alle aktører i modebranchen – uanset størrelse eller type – at forholde sig til klimakrisen og handle på det,” slutter Cecilie Thorsmark.

Blandt tidligere danske BOF500-udnævnelser finder man Gannis Nicolaj og Ditte Reffstrup (2019), model Mona Tougaard (2019), Executive hos Pangia Eva Kruse (2016), afgående CEO i Adidas Kasper Rørsted (2017) og model Freja Beha Erichsen (2017). Se hele listen her.