Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Vinderen af Wessel & Vett Fashion Prize 2022 er fundet

Vinderen af den tiende udgave af en af Skandinaviens mest prestigefyldte priser blev onsdag aften udråbt ved en stor prisoverrækkelse på Designmuseum Danmark.
Vinderen af den tiende udgave af en af Skandinaviens mest prestigefyldte priser blev onsdag aften udråbt ved en stor prisoverrækkelse på Designmuseum Danmark.

Her til aften faldt afgørelsen af Wessel & Vett Fashion Prize 2022. Det skete ved en prisoverrækkelse i Designmuseum Danmarks festsal efter en lang dag med præsentationer fra de fire finalister og juryens votering. En votering, der nu er kulmineret med annonceringen af Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen som vinder af præmien på 500.000 kroner.

Tobias Birk Nielsen var nomineret side om side med Sophia Khaled, Nicklas Skovgaard og Birrot. Finalisterne har, siden de under sommerens modeuge fik at vide, at de var nominerede, arbejdet på hver deres præsentation, som de i dag har vist for de tre jurygrupper i kategorierne fashion/originalt design, branding og business/entreprenørskab. Til at hjælpe dem med præsentationerne har finalisterne fået sparring fra hver sin tildelte mentor. Her har Rebekka Bay været mentor for Birrot, Nicolaj Reffstrup for Nicklas Skovgaard, Silas Oda Adler for Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen og Anne-Sofie Møller og Sophie Bille Brahe har været mentorer for Sophia Khaled.

Gammel pris i nye klæder

Dette års uddeling af Wessel & Vett Fashion Prize markerer også prisens ti-årsjubilæum. Og i den forbindelse har prisen skiftet navn til at være opkaldt efter den fond, som pengepræmien kommer fra, nemlig Wessel & Vett-fonden, der har navn efter grundlæggerne af Magasin, Emil Wessel og Theodor Vett. Det har siden starten i 2012 været Nina Wedell-Wedellsborg, der har været initiativtageren til prisen, hvorfor hun også i år – traditionen tro – overrakte prisen til vinderen sammen med sidste års vinder, Amalie Røge Hove.

“Et af jurymedlemmerne kaldte ham dansk modes bedst holdte hemmelighed, hvilket betyder, at han formåede at blive en international succes, inden han blev et navn hjemme i København. Det er sjældent! Og det er vi glade for lave om på i aften – Iso.Poetism bør ikke være en hemmelighed for nogen,” fortalte Nina Wedell-Wedellsborg om juryens begrundelse for valget af årets vinder.

Som noget nyt vil vinderen – udover at modtage 500.000 kroner – i år også få del i Copenhagen Fashion Weeks nye talentprogram, CPHFW NEWTALENT. Det betyder, at Tobias Birk Nielsen de næste tre sæsoner vil gennemgå et mentorforløb, blive tildelt en udstillingsplads i modeugens CPHFW NEWTALENT-showroom samt muligheden for at afholde åbningsshowet ved Copenhagen Fashion Week AW23.

Tidligere vindere af prisen tæller A. Roege Hove, Carcel, Emilie Helmstedt, Lærke Andersen, Cecilie Bahnsen, Mark Kenly Domino Tan, Anne Sofie Madsen, Tonsure og Peter Jensen.