Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Niklas Skovgaard
Alle nyheder

Her er de 4 finalister til Wessel & Vett Fashion Prize 2022

Wessel & Vett Fashion Prize – tidligere Magasin du Nord Fashion Prize – markerer sit 10-års jubilæum med nyt navn og et stærkt felt af designere til dette års pris.
Wessel & Vett Fashion Prize – tidligere Magasin du Nord Fashion Prize – markerer sit 10-års jubilæum med nyt navn og et stærkt felt af designere til dette års pris.

Stifter af Wessel & Vett Fashion Prize –tidligere Magasin du Nord Fashion Prize – Nina Wedell-Wedellsborg kunne i dag, i forbindelse med Copenhagen Fashion Weeks åbningsceremoni, løfte sløret for de fire designere, der i år har fået en plads i den prestigefyldte konkurrence. Og her finder man et stærkt felt af nye talenter; Birrot af Kyeongmin Kim og Seyoung Hong, Iso.Poetism af Tobias Birk Nielsen, Nicklas Skovgaard og Sophia Khaled. Hver især skal de præsentere deres kollektioner samt en forretningsplan for juryen til november, hvorefter en går hjem med en præmie, der i år er skruet i vejret til 500.000 kroner.

“De sidste par år har vist os, hvordan upcoming, unge brands kan give energi til og transformere den danske modeindustri. Med prisen er det vores mål at finde og promovere de dygtigste og bedste nye danske designere. Vores mission har også et globalt udsyn – vi vil hjælpe med at sætte disse brands på verdenskortet. Vi vil også gerne støtte dem i at bygge virksomheder, som kan stå igennem de chok og rystelser som modeindustrien går igennem. Dette års lineup overskrider vores forventninger. Der er hård konkurrence. Jeg ønsker al mulig succes til alle de utrolige 2022-finalister og til den endelige vinder,” lyder det i en pressemeddelelse fra Nina Wedell-Wedellsborg.

Jubilæum og udvidet støtte

Wessel & Vett Fashion Prize blev første gang afholdt i 2012, og i år er dermed også prisens tiårsjubilæum – et jubilæum, der altså markeres med et navneskifte, som både understreger prisens uafhængighed, men samtidig hylder Magasin du Nord-stifterne Theodor Wessel og Emil Vett. Tidligere på sommeren kunne de i øvrigt præsentere deres nye strategiske samarbejde med Copenhagen Fashion Week i forbindelse med modeugens nye og ambitiøse talentprogram, CPHFW NEWTALENT.

Derudover vil prisen fra i år også udvikle og udvide sit mentorprogram for de nominerede. Det betyder, at der er blevet sammensat et advisory board af erfare brancheprofiler, Nicolaj Reffstrup, Rebekka Bay, Sophie Bille Brahe, Anne Sofie Møller og Silas Adler. Som mentorer vil de støtte og rådgive de fire nominerede i arbejdet frem mod deres præsentationer og afgørelsen i november. I år er det dog ikke kun vinderen, der kan gå hjem med økonomisk støtte i ryggen. Wessel & Vett Fond vil efter konkurrencen også øge deres investeringer i de af de nye talenter, som årets advisory board finder egnede til det.

“Det er nu ti år siden, vi stiftede Magasin du Nord Fashion Prize for at støtte dansk mode. Vi er umådeligt stolte af alle vores tidligere vindere og finalister. I år benytter vi vores tiårsjubilæum som anledning til at kalibrere prisen i erkendelsen af, at modebranchen er under forandring. Der kræves mere og mere af unge designere i dag, når de går ind i en udfordrende industri midt i, at den er ved at genopfinde sig selv,” lyder det videre fra Nina Wedell-Wedellsborg.

Wessel & Vett Fashion Prize finder i år sted den 9. november 2022. Af tidligere vindere finder man nu store designere som Cecilie Bahnsen, Mark Kenly Domino Tan og Anne Sofie Madsen. Sidste års vinder blev A. Roege Hove.

 

Grin, tårer og litervis af kaffe: Kom med bagom Magasin du Nord Fashion Prize