Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

Vinderen af Magasin du Nord Fashion Prize 2021 er fundet

Den prestigefyldte pris Magasin du Nord Fashion Prize er i dag blevet overrakt efter en dag fyldt med præsentationer og votering blandt den internationale jury.
Den prestigefyldte pris Magasin du Nord Fashion Prize er i dag blevet overrakt efter en dag fyldt med præsentationer og votering blandt den internationale jury.

Traditionen tro blev Magasin du Nord Fashion Prize i dag overrakt i Kunsthal Charlottenborgs smukke omgivelser. Valget stod mellem de fire nominerede brands (di)vision, A. Roege Hove, Louise Lyngh Bjerregaard og Berner Kühl, og efter en intens dag med præsentationer og juryens votering er vinderen nu fundet, men hovedprisen vender vi tilbage til.

Som noget nyt blev der i år nemlig også overrakt en publikumspris, hvor alle har kunnet stemme på sin favorit blandt de nominerede. Her var det A. Roege Hove, som havde vundet publikums hjerter og modtog præmien på 50.000 kroner.

“Hvor skal de ikke bruges? Jeg tror, der er rigtig mange steder i virksomheden, der godt kunne trænge til lidt kærlighed. De 50.000 skal nok først og fremmest dække de største regninger,” svarede Amalie Røge Hove til spørgsmålet om, hvad pengene fra publikumsprisen skulle bruges på.

Og vinderen er…

Og så til hovedprisen. Her blev det også A. Roege Hove, som løb med sejren og præmien på 300.000 kroner.

“Årets vinder af Magasin du Nord Fashion Prize er helt enestående. Ikke alene lever personen op til prisens kriterier om en progressiv forretningsmodel, bæredygtigt design, et stærkt og veldefineret brand og originalt, smukt design, men der er mere på spil i år! I 2021 er det unikt, at en designer kan tale direkte til vores følelser. At vinderens poetiske og originale udtryk i løbet af dagen har fået flere af jurymedlemmerne til at græde, siger vist det hele. At vinderen på under to år har opbygget en stærk, international forretning, har også gjort et stort indtryk på jurymedlemmerne. Ligesom vinderen undervejs fik forklaret om vigtigheden af at balancere arbejde og privatliv – og dermed skabe en sund karriere… ja, det er enestående,” fortalte Nina Wedell-Wedellsborg om juryens grund til at vælge Amalie Røge Hove som modtageren af hovedprisen.

“Sikke en ære! Og sikke en dag! Til hverdag er jeg i studiet med mit lille team, alene i vores egen verden. At få disse stærke følelsesmæssige reaktioner fra jurymedlemmerne har påvirket mig meget. Det havde jeg ikke regnet med. At se hvordan de mennesker, som jeg har set op til i flere år, blive rørt over mit design betyder meget for mig. I en branche præget af et højt tempo er det ikke altid, man har mulighed for at komme i dybden med produktudviklingen. Præmiepengene fra Magasin du Nord Fashion Prize skal bruges til at investere i udviklingen af vores produkter. Jeg er meget lykkelig. Det har været en meget rørende dag,” sagde en meget rørt Amalie Røge Hove, da hun modtog hovedprisen.

“Jeg tror både, der er noget om strik som materiale, om hvordan det føles på kroppen. Og så er der nogle aspekter i forhold til produktion, hvor strik kan bruges sindssygt innovativt og spændende, så vi bliver i hvert fald ved med at strikke,” fortalte Amalie Røge Hove om strikkens stigende popularitet.

Et givende samarbejde

De fire nominerede har siden offentliggørelsen af nomineringerne arbejdet på en præsentation, som de i dag har vist for juryen, der er delt i de tre kategorier sustainability, design and craftmanship og business and branding. I arbejdet med præsentationerne har de nominerede fået hjælp af hver sin tildelte mentor. Peter Jensen agerede mentor for Louise Lyngh Bjerregaard, mens Nikolaj Reffstrup var mentor for (di)vision, Rebekka Bay for Berner Kühl og Silas Adler for A. Roege Hove.

“Det er nyt for mig at være en del af en konkurrence, og mødet med Silas har været helt vildt givende. Der sker sindssygt meget i en lille virksomhed, hvor man godt kan komme til at fokusere på detaljerne, og Silas har lært mig, at nogle gange skal man bare huske at se på den store helhed. Jeg synes, at det har gjort en kæmpe forskel, hver gang vi har mødtes. Det har handlet om at være bevidst om, at man har gang i noget, som faktisk er helt vildt godt. Det er ikke, fordi han har alle de rigtige svar, men mere at han har kunnet stille de rigtige spørgsmål,” fortalte Amalie Røge Hove om arbejdet med Silas Adler som mentor.

Tidligere vindere af prisen tæller Carcel, Emilie Helmstedt, Lærke Andersen, Cecilie Bahnsen, Mark Kenly Domino Tan, Anne Sofie Madsen, Tonsure og Peter Jensen.