Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Økonomi

6 regnskaber, der afspejler 2020's op- og nedture

Bundlinjerne har været rødere end normalt. Men årets resultatopgørelser peger også på nye strategier, optimisme for fremtiden og enkelte uforudsete vækstfremstød.
Bundlinjerne har været rødere end normalt. Men årets resultatopgørelser peger også på nye strategier, optimisme for fremtiden og enkelte uforudsete vækstfremstød.

IC Group med voksende underskud: “Covid-19 har været en kæmpe udfordring”

Mange af de store danske koncerner har kæmpet i året, hvor især den fysiske detailhandel mødte store udfordringer. En af dem er IC Group, hvis omsætning i perioden 1. juli 2019 til 30. juni 2020 faldt yderligere, bundlinjen var i trecifret millionunderskud, og mere end halvdelen af aktiekapitalen var tabt. Men en kapitalforhøjelse vil blive gennemført i 2020/21, lød det i starten af december fra fortsat udfordrede IC Group.

Taskebrand øger væksten: “Vi kan kun være tilfredse med at sætte rekord i et år med Covid-19”

Ikke alle har dog oplevet 2020 som et år med underskud. Hos Markberg, der også i start december fremlagde regnskab for 2019/20, var der modsat vækst at spore i både top- og bund, ligesom at egenkapitalen voksede. Men virksomhedens egen målsætning for året lå dog oprindeligt endnu højere.

Masai-regnskab peger på en coronaramt wholesale- og retail-forretning

Hos Masai har Covid-19 også betydet dalende omsætning og røde tal på bundlinjen. Det viste resultaterne for 2019/2020, der blev fremlagt i november.

Miinto: “Vi er stolte og ydmyge over, at vi nu rammer den milepæl”

2020 var året for webshopping. Derfor var det ikke helt overraskende, da Miinto-CEO Konrad Kierklo ved årets slutning kunne fortælle, at platformen i løbet af de forgangne 12 måneder havde solgt varer for én milliard kroner – og det betyder, at de tidligere end forventet udruller nye ekspansionsplaner.

Bestseller om nyt regnskab: “Vi er langt fra, hvor vi skulle have været – men vi kan kun være stolte”

En anden modekoncern, der har brugt meget af 2020 på krisestyring. Men selvom både omsætning og især bundlinje var faldet, var der i forbindelse med seneste årsregnskab alligevel tilfredshed at spore hos CEO Anders Holch Povlsen, som også har spottet et nyt potentiale for koncernen under krisen.

ARKK Copenhagen fremlægger millionunderskud – og ny strategi: “I virkeligheden er vi nu et bedre sted end før corona”

Udfordringer kan også føre ny energi med sig. Det er blandt andet tilfældet hos selskabet bag ARKK Copenhagen. Virksomhedens resultater viser godt nok, at Covid-19 også her har kastet et rødt skær over hele bundlinjen. Men de to stiftere har brugt krisen til at købe kontrollen med ti markeder tilbage – og det har fået dem retur på vækstsporet.