Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Økonomi

IC Group med voksende underskud: “Covid-19 har været en kæmpe udfordring”

Omsætningen er faldet yderligere, bundlinjen er i trecifret millionunderskud, og mere end halvdelen af aktiekapitalen er tabt. Men en kapitalforhøjelse vil blive gennemført i 2020/21, lyder det fra fortsat udfordrede IC Group.
Omsætningen er faldet yderligere, bundlinjen er i trecifret millionunderskud, og mere end halvdelen af aktiekapitalen er tabt. Men en kapitalforhøjelse vil blive gennemført i 2020/21, lyder det fra fortsat udfordrede IC Group.

Da vi sidste år skrev om IC Groups seneste årsregnskab for 2018/19, var det med ordene ’der er nu for alvor røde tal at spore hos IC Group’. Omsætningen var faldet lidt, men støt siden 2016/17, og var i 2018/19 6,5 procent lavere end året før. Ligeså var tilfældet med bruttoresultatet og især bundlinjen, hvoraf sidstnævnte viste et underskud på 165 millioner kroner – vel at mærke faldet fra et overskud på 1,6 milliarder året før.

Nu er endnu et år gået. Og sikke et år. Hvis ikke IC Group var udfordret nok – ifølge koncernen selv, skyldes sidste års resultat primært salget af Saint Tropez og Designers Remix – så har coronakrisen sørget for det nu.

IC Group – der er nede på at eje to brands, Tiger of Sweden og By Malene Birger – har netop fremlagt nyt årsregnskab for perioden 1. juli 2019 til 30. juni 2020. Et regnskab, der viser en fortsat skrumpende omsætning, der er faldet fra de lige over én milliard sidste år til nu at lyde på 862 millioner kroner. Bundlinjen byder på et massivt underskud efter skat på 154 millioner kroner.

“Covid-19-pandemien med midlertidigt lukkede butikker, rejserestriktioner, lavere forbrugertillid og så videre har været en kæmpe udfordring for hele modeindustrien. For IC Group har disse foranstaltninger ledt til et fald i omsætningen på 21 procent til 862 millioner kroner for regnskabsårets 2019/20 sammenlignet med sidste år,” skriver de i ledelsesberetningen, hvor der også står, at pandemien har ført til det store og “uventede” tab på bundlinjen, hvilket også har fået den konsekvens, at mere end halvdelen af aktiekapitalen nu er tabt.

“Det er ledelsens forventning, at egenkapitalen vil blive genetableret via en kapitalforhøjelse, som vil blive gennemført i løbet af 2020/21,” skriver de videre og lægger dermed op til formentligt et kapitalindskud fra ejer og stifter Niels Martinsen, der i 2019 købte IC Group tilbage.

Om de kommende udsigter skriver koncernen, at der forventes, at Covid-19 også vil have en negativ indvirkning på både omsætning og driftsresultat i forestående regnskabsår.