Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Vi er nomineret til ELLE Style Awards!

ELLE offentliggør i dag de nominerede til ELLE Style Awards, og Fashion Forum er nomineret i kategorien Årets Modeformidler. Desuden introduceres endnu en grøn pris.
ELLE offentliggør i dag de nominerede til ELLE Style Awards, og Fashion Forum er nomineret i kategorien Årets Modeformidler. Desuden introduceres endnu en grøn pris.

Her på redaktionen har vi haft svært ved at få armene ned, siden vi fik nyheden om, at vi er nomineret til Elle Style Awards 2020 i kategorien Årets Modeformidler. Med os i feltet har vi ingen ringere end Chris Pedersen, der netop er blevet ansat på Børsen, Ane Lynge-Jorlén for sin indsats som direktør for talentkonkurrencen Designers’ Nest og Meet the Nordics, som samlingspunkt for blandt andet inspirerende paneltalks under modeugen.

Begrundelsen for nomineringen af Fashion Forum lyder:

“Nyhedsmediet Fashion Forum formår at svare på alle spørgsmål om det, der rører sig i modebranchen, og formidlingen er altid saglig, velskrevet og oplysende. Fashion Forum er knivskarp på sit fagområde og kommunikerer uden svinkeærinder og iagttager branchen på et samfundsmæssigt plan, der er højere end sæsonens trends.”

De ord er vi selvfølgelig utroligt stolte af. Fashion Forum har eksisteret i 10 år – ja, faktisk er 2020 vores jubilæumsår – og har i den dekade fulgt den danske modebranches vilde udvikling på nært hold, alt imens vi selv er vokset og blevet en del af den.

Året Modeformidler blev sidste år givet til DR K-dokumentarserien om Margit Brandt og før det til blandt andre Copenhagen Fashion Summit, Lotte Freddie og Uffe Buchard. Og i år er vi så – som det første skrevne medie nogensinde – på listen over de nominerede.

Færre priser og mere grønt fokus

Der er mange ting, der har været oppe at vende i forbindelse med Elle Style Awards anno 2020. Først og fremmest og helt uundgåeligt, Covid-19, der gjorde, at prisfesten ­– der normalt ligger i begyndelsen af maj måned – først blev udskudt og sidenhen rykket til 18. september. Derudover lå et ønske om at skære ned i antallet af kategorier – nærmere bestemt fra fra 17 til 11 – fortæller Elles chefredaktør og mediechef i Aller, Cecilie Ingdal, da vi fanger hende på telefonen:

“Det er ottende gang, vi afholder Elle Style Awards, og vi syntes, der skulle ske noget – udover Covid-19, der ramte os, som så mange andre. Der var nogle kategorier, hvor vi nominerede mange af de samme personer, og derfor valgte vi at skære lidt i antallet af kategorier, men til gengæld nominere flere i de enkelte kategorier,” siger Cecilie Ingdal om kategorierne, hvor blandt andet Årets Hårartist, Makeupartist, Modefotograf og Stylist har måtte lade livet til fordel for de bredere og mere samlende kategorier, Årets Newcomer og Årets Bidragyder til Moden.

“Vi synes, at priserne bliver mere attraktive, når de er færre. Desuden er Elle Style Awards en hyldest til branchen, så der skal også være tid til det sociale aspekt på selve aftenen. Og det bliver der mere af med 11 frem for 17 priser.”

Men i et år, hvor man har valgt at skære ned i kategorierne, har holdet bag Elle Style Awards alligevel valgt at udvide på et enkelt område: Det klimabevidste. Her har de udover Årets CSR-pris, der sidste år gik til Designers Remix, tilføjet prisen Årets Grønne Aftryk, der skal gives til et brand, der “allerede har integreret bæredygtige og klimavenlige processer i store dele af værdikæden og italesat initiativerne på en sådan måde, at de når ud til den danske modeforbruger og gør denne bevidst om, at vi alle har et grønt valg og et ansvar.”

I denne kategori er Ganni nomineret for deres udforskende Ganni Lab, Designers Remix for deres bæredygtige udvikling af dansk mode, Skall Studio for at gøre det bæredygtige valg både let og chikt for forbrugeren, Ecco for udviklingen af en vandbesparende indfarvning læder, og Bestseller for deres Fashion FWD-strategi, der skal sikre, at bæredygtighed inkorporeres i hele værdikæden indtil koncernen er klimapositiv.

“Der er ingen tvivl om, at en ekstrem grøn bølge er røget ind over vores land, og som branche er vi i den grad blevet vores ansvar bevidst i forhold til at ændre den meget forurenende industri, vi er en del af. Copenhagen Fashion Summit og Copenhagen Fashion Week har skubbet på for denne ændring, og vi kunne ikke forestille os andet end at udvide på så vigtigt et område. Ønsket er, at vi en dag slet ikke behøver grønne priser, fordi alt i branchen er gennemtænkt bæredygtigt, men for nu kan vi mærke, at det er en pris som betyder noget for både branchen og forbrugerne,” fortæller Cecilie Ingdal om bevæggrunden for den nye pris, der er et supplement til den allerede eksisterende CSR-pris.

Årets Designer?

Udover modeformidling og bæredygtighed, er kategorien Årets Designer også en af dem, vi her på redaktionen holder særligt øje med. Sidste år løb Stine Goya med prisen, der går til en designer, hvis “design-DNA træder tydeligt frem, uanset hvilket modehus han/hun arbejder for, og som er trendsættende uden at tabe forståelsen for det kommercielle …  og har imponeret særligt med sine kollektioner i 2019.” De nominerede i år er Cecilie Bahnsen, Mark Kenly Domino Tan, Charlotte Eskildsen for Designers Remix og endeligt Mathilde Torp Mader for By Malene Birger, der fint anerkender designerens indsats for modehuset inden hun stoppede som chefdesigner tidligere på sommeren.

Vi takker endnu en gang for nomineringen!

Se alle de nominerede til årets Elle Style Awards, der bliver afholdt den 18. september 2020 på Hotel Villa Copenhagen, her.