Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Ane Lynge-Jorlén
Alle nyheder, Indland

Ane Lynge-Jorlén ny direktør hos Designers' Nest

Efter 16 år i spidsen for designtalentkonkurrencen træder Jan Busch Carlsen af som direktør og overlader pladsen til organisationens kreative direktør.
Efter 16 år i spidsen for designtalentkonkurrencen træder Jan Busch Carlsen af som direktør og overlader pladsen til organisationens kreative direktør.

Designers’ Nest, der siden 2003 har sat fokus på ungt, nordisk designtalent med et årligt prisshow under Copenhagen Fashion Week i januar, varmer op til et nyt årti med direktørskifte. Det betyder, at Jan Busch Carlsen, der har grundlagt og drevet Designers’ Nest frem til i dag, har overladt direktørstolen til Ane Lynge-Jorlén.

Ane Lynge-Jorlén har siden 2018 været kreativ direktør i Designers’ Nest og før det siddet i juryen for prisuddelingen. Derudover har hun en Ph.d i nichemodemagasiner fra University of the Arts London og en lang karriere bag sig som blandt andet lektor, kritiker og kurator inden for mode.

Om valget af Ane Lynge-Jorlén fortæller Jan Busch Carlsen til Fashion Forum:

“Jeg har et stykke tid følt, at der var et behov for forandringer og har derfor søgt efter en kvalificeret person med evnerne og styrken til at føre Designers’ Nest ind i det næste årti. Igennem det sidste år har jeg været i tæt dialog og samarbejde omkring udviklingen med Ane Lynge-Jorlén. Først i hendes rolle som jurymedlem og siden som kreativ chef. Med hende er jeg sikker på at have fundet den rette person til at stå i spidsen for Designers’ Nest. Ane har nogle super egenskaber og et stort netværk indenfor design, og jeg er sikker på, at hun med sine ambitioner og store passion for Designers’ Nest vil kunne drive det nye højder til glæde for elever og skolerne,” udtaler Jan Busch Carlsen.

Selv siger Ane Lynge-Jorlén om sin nye rolle:

“Jeg har stor respekt for Busch Carlsens pionerarbejde med Designers’ Nest. Han så meget tidligt et behov for at støtte vækstlagets originalitet i et internationalt perspektiv. Det er en stor ære at overtage hans post, og jeg brænder for at tage Designers’ Nest til næste niveau med opbakning fra både Jan og resten af advisory boardet. I den kommende tid er mit fokus strategiske samarbejdspartnere, der deler vores værdier, som både vil hjælpe os økonomisk og med at blive endnu dygtigere til at hjælpe vækstlaget af designtalent.”

Vinder af Designers’ Nest 2019, Henna Lampinen

Jan Busch Carlsen vil fortsat være en del af arbejdet som formand for organisationens advisory board, der desuden også består af Deputy Editor-in-Chief for Vogue Italia og Head of Vogue Talents Sara Sozzani Maino, Editor-in-Chief for 1 Granary Olya Kuryshchuk, Creative Advisor og Designdirektør hos H&M Margareta van den Bosch, Womenswear Buying Director hos Browns Ida Petersson, designer Henrik Vibskov, Head of Fashion, Accessories, Jewellery & Watches hos EyesOnTalents.com Mariasole Pastori, Ganni-grundlægger Nicolaj Reffstrup og museumsinspektør hos Designmuseum Danmark Pernille Stockmarr.

I januar vandt Henna Lampinen, der fra i dag kan ses udstille i Black Store på Gl. Kongevej. Dette er i øvrigt en fast del af prisen. Herudover modtager vinderne en kontantpris, et to ugers studieophold på UEDA College of Fashion i Osaka samt en profil på den franske rekrutteringsplatform Eyes On Talents. Designers’ Nest er støttet af Nordisk Kulturfond, og planen er at udvide platformen med et showroom efter showet i januar 2020, da der var stor efterspørgsel på lån af vindernes tøj til blandt andet fotoskydninger.

Onsdag den 14. august åbner Henna Lampinen sin pop-up-udstilling i Black Store på Gl. Kongevej 105, Frederiksberg, hvor der vil være drinks og talk klokken 17-18.10. Udstillingen kan ses til den 28. august 2019.