Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

Show-extravaganza, nye samarbejder og et rektor-farvel

Henrik Vibskov og Jacquemus imponerer med shows i det franske, Les Deux i smykkesamarbejde, og Elsebeth Gerner Nielsen træder ned fra rektorstolen på Designskolen Kolding.
Henrik Vibskov og Jacquemus imponerer med shows i det franske, Les Deux i smykkesamarbejde, og Elsebeth Gerner Nielsen træder ned fra rektorstolen på Designskolen Kolding.

Så kom ugen, hvor vores stemmer til Folketingsvalget i starten af måneden endelig har manifesteret sig som en ny regering. En regering, der – som forventet – har fået fortegnet ’S’, har Mette Frederiksen i front og støttes af partierne Enhedslisten, SF og Radikale Venstre. Det betyder også et helt nyt ministerhold, der – også ret forventeligt – udgøres af syv kvinder og 13 mænd. Men uanset hvad man synes om Mette Frederiksen og hendes nye vej for Danmark, så er det positivt at se, at løfterne om en grønnere retning ser ud til at blive overholdt. I den 18 sider lange regeringsaftale, der har fået overskriften ’Retfærdig retning for Danmark’, fremgår det nemlig, at den nye regering vil føre en mere bæredygtig politik og hæve ambitionerne – heriblandt i form af et mål om at reducere drivhusgasser i 2030 med 70 procent. En god dag for kloden, og en god dag for os alle.

Selvom Danmarks nye grønne retning er mindst ligeså aktuel for denne branche som alle andre, så vender vi lige tilbage til noget mere moderelevant. Det er nemlig også i denne uge, at vi kan se tilbage på en overstået modeuge i Paris. En modeuge, der både har budt på flere udenlandske højdepunkter, men så sandelig også flere danske. Det gælder blandt andet CIFF Paris, Han Kjøbenhavn og Henrik Vibskov – sidstnævnte med showet ’Stuck Under The Surface’, der i sand Vibskov-stil på én og samme tid føltes legende nyskabende og genkendeligt. Og med dét er forventningerne til designerens tilbagevenden til København til august kun endnu højere.

Og apropos imponerende shows så kommer vi ikke udenom denne sæsons – ja måske dette års – mest imponerende af slagsen. Den hypede designer Simon Porte Jacquemus slog i mandags benene væk under alle, inklusiv undertegnede, da han til sit 10 års jubilæumsshow rullede en 500 meter lang pink catwalk ned igennem en blomstrende lavendelmark i Provence i Sydfrankrig. At kollektionen så var mindst ligeså smuk, som de idylliske omgivelser, satte bare prikken over i’et. Well done.

Læs med herunder, hvor vi har samlet ugens øvrige korte modenyheder.

Les Deux kaster sig over nye udfordringer

Det danske herrebrand Les Deux er kendt for deres kollektioner, der i spændingsfeltet mellem sporty og preppy har gjort dem særdeles populære blandt både danske og udenlandske forbrugere – en succes, kreativ direktør Mathias H. Jensen og stifter og CEO Andreas von der Heide slog fast tilbage i januar med deres velmodtagede debutshow under Copenhagen Fashion Week. Brandet er dog ikke at finde på denne sæsons showkalender, men til gengæld har de kastet sig over et nyt projekt: smykker. I samarbejde med den københavnske guldsmed Handcraftedcph, med stifter og ejer Anders Forup i front, har Les Deux skabt en limited edition kollektion af forgyldte halskæder til mænd.

Kollektionen lanceres i dag, fredag den 28. juni, og sælges eksklusivt på Les Deux’ hjemmeside.

Les Deux x Handcraftedcph.

Franks luksus møder dansk teknologi

Og nu vi er ved samarbejderne, kan vi ligeså godt fortsætte. For to ikoniske brands har slået pjalterne sammen: Saint Laurent og Bang & Olufsen. Det franske modehus har sat deres ikoniske præg på to af B&Os højtalere, multirooms-højttaleren A9 samt on the go-højttaleren A1, i et ‘black in black’-design, der matcher modehusets signatur.

Den limited edition højttalerkollektion sælges udelukkende på Saint Laurent Rive Droite – brandets nye kreative retail space – via saintlaurentrivedroite.com.

Saint Lauren x Bang & Olufsen.

Dagligdagens objekter set med nye øjne

Og for at det ikke skulle være løgn, så er der flere samarbejder at berette om i denne uge. Den danske kunster Rose Eken har i samarbejde med Mads Nørgaard skabt udstillingen ‘Pogo’. En udstilling, hvor Nørgaards butik på Strøget i København danner rammer om Rose Ekens kunstneriske univers, der med inspiration fra mode- og musikverdenen kaster nyt lys over hverdags objekter med mere end 100 værker i keramik, silke, papir, broderi og glasmaleri. Derudover vil man kunne opleve Rose Ekens eget take på brandets efterhånden ikoniske en #101 T-shirt samt en kollektion af silketørklæder, som hun har designet med sine værker som print.

Udstillingen ‘Pogo’ kan opleves i Nørgaard Paa Strøget fra i dag, fredag den 28. juni, til og med onsdag den 10. juli. Som en del af udstillingen har Mads Nørgaard også lånt en del af Rose Ekens værk ’Aftermath’, der er udstillet på Horsens Kunstmuseum.

Rose Eken x Mads Nørgaard.

Designskolen Kolding søger ny frontfigur

Det er dog ikke kun nyheder om samarbejder, der er værd at nævne i denne uges modeopsamling. I mandags kunne Elsebeth Gerner Nielsen, rektor for Designskolen Kolding, berette, at hun ikke vil genansøge stillingen, når hendes åremålskontrakt udløber ved årets udgang. Det betyder, at skolens bestyrelse for første gang i 12 år skal finde en ny person til at udfylde hendes sko – og det bliver lidt af en opgave. For siden 2008 har Elsebeth Gerner Nielsen sat sine dybe fodspor. Hun har blandt andet formået at positionere Designskolen Kolding og udbrede kendskabet til uddannelsesinstitutionen ud over de nationale grænser, ligesom at hun har været med til at give skolen sin nuværende plads på listen over verdens 100 bedste samt på top 30 over de bedste modeuddannelser.

Hvem der skal overtage rektorpodiet fra Elsebeth Gerner Nielsen er endnu uvist.