Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Han Kjøbenhavn SS20
Alle nyheder, Indland

“Historien var forholdsvist tungt tilstede." Se billederne fra Han Kjøbenhavns SS20-show i Paris

Han Kjøbenhavn hyldede den danske arbejderklasse, da de lørdag holdt show i Paris.
Han Kjøbenhavn hyldede den danske arbejderklasse, da de lørdag holdt show i Paris.

Lørdag aften holdt Han Kjøbenhavn deres SS20-show i Paris i den tidligere Renault-garagebygning i Marais-området – en follow up på sidste sæson, hvor den danske kulturarv blev hyldet. Showet, ’The Working Class Offspring’, var en hyldest til den danske arbejderklasse, inspireret af ideen om en forstadsfamilies garderobe: en faders arbejdstøj og jakkesæt, en moder i læderimitationer og dyreprint, et typisk barn i hallernes evige sportstøj. En historie, der ligger dybt i fundamentet hos brandets kreative direktør, Jannik Wikkelsøe Davidsen.

“Det er en historie, der er meget personlig for mig, og blandt andet derfor, valgte vi denne gang at gøre showet mere intimt. Sidste sæson i Paris havde vi 500 gæster – denne gang havde vi kun inviteret 150. Der var lavt til loftet i garagebygningen og man sad, så man kunne dufte og nærmest mærke tøjet,” fortæller han, her to dage efter showet.

Det er anden gang, at Han Kjøbenhavn holder show i Paris, og selv om de har haft showroom dernede i flere år, er det med at holde show i byen, alligevel et helt andet nummer end derhjemme.

“Derhjemme har vi alle vores kontakter, som vi kan trække på, og vi kender arbejdsgangene ud og ind. I Paris gælder nogle helt andre regelsæt for arbejdstider og aflønning og hele byen er lagt ned for man power igennem modeugen. Det var vi lidt bedre forberedte på denne gang, så vi havde bygget en del af vores set design hjemmefra og havde vores egne håndværkere med,” fortæller Jannik Wikkelsøe Davidsen, der også i forhold til gæster kunne mærke, at rygtet om deres show havde spredt sig.

“Det var helt klart nemmere at få de rigtige med,” fortsætter han.

Autentisk skosamarbejde

Denne sæson har brandet teamet up med det danske sikkerhedsskomærke Airtox, omkring en hybrid mellem en arbejdssko og en sneaker.

“Historien var forholdsvist tungt tilstede i showet, og derfor gav det god mening også at forholde os autentisk til skoene – ikke lave en sneaker, der lidt lignede en arbejdssko, men i stedet en sko, der rent faktisk kan fungere som en sådan,” forklarer Jannik Wikkelsøe Davidsen om skoene, der understregede hyldesten til den 8-8-8-kultur som den danske levemodel er bygget op omkring. 8 timers arbejde, 8 timers hvile, 8 timers frihed.

En model, der dog næppe har holder for Han Kjøbenhavn teamet, der stadig er i fuld gang i showroomet i Paris.

Han Kjøbenhavn SS20

Han Kjøbenhavn SS20 ‘

LÆS MERE OM HAN KJØBENHAVN HER: 

Han Kjøbenhavn på rette kurs: Nyt regnskab viser fremgang

 

Han Kjøbenhavn slår globale gnister i Paris