Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

CIFF holder fast i kunstnerisk og kreativt fokus til Paris-debut

CIFF Paris har stablet et spændende program af events og aktiveringer på benene, der trækker på nogle af de helt store modepersoner- og organisationer.
CIFF Paris har stablet et spændende program af events og aktiveringer på benene, der trækker på nogle af de helt store modepersoner- og organisationer.

Det går næppe nogens næser forbi, at der i denne uge er herremodeuge i Paris efter, at Pitti Uomo er afholdt i Firenze og Milan Fashion Week i ja, Milano. Det betyder blandt andet, at Henrik Vibskov, der i år også holder show under Copenhagen Fashion Week, indtager den parisiske showkalender. Dette sker i øvrigt sammen med Han Kjøbenhavn, der ligeledes igen viser sin nyeste kollektion i den franske hovedstad. Men det betyder også, at CIFF Paris for første gang slår dørene op i morgen fredag den 21. juni.

Der er blevet teaset og varmet op til CIFF Paris i et godt stykke tid efterhånden. Fra et lille klistermærke på CIFF i København, til offentliggørelsen af Garage Amelot i Marais som destination og senest afsløringen af de forskellige begivenheder og kreative samarbejder, Kristian Andersens signatur, i denne uge. Og det er et bredt og internationalt såkaldt Special Projects-program, som Stavros Karelis, stifter af den legendariske London-butik Machine-A, der især er kendt for sine tætte bånd til London-designskolerne, har stablet på benene. Et program, som han også har stået for de seneste to sæsoner under den danske CIFF-udgave.

Inklusion, bæredygtighed og talenterne

Det første Special Projects-program i CIFFs parisiske indsats har tre fokusområder, som i øvrigt kendetegner CIFFs tilgang til sin rolle som messe- og modedestination, nemlig inklusion, bæredygtighed og selvfølgelig de nye talenter. Over de fire dage, CIFF Paris løber, fra den 21. til den 24. juni, vil man ud over en stribe udstillende designere i messe-regi også kunne opleve blandt andre den nigerianske designer Kenneth Ize præsentere en væv, der trækker på hjemlandets traditionelle håndværkstraditioner, men som her er letvægt, transportabel og ergonomisk korrekt som på den måde kan være med til at optimere Nigerias produktionsmuligheder.

CIFF Paris har også inviteret Orsola de Castro og Tamsin Blanchard fra Fashion Revolution til at fortælle om deres udgave af den ideelle highstreet shoppingoplevelse, ’Slow Street’, der tager udgangspunkt i en bæredygtig fremtid. Den hypede, konceptuelle herredesigner Ximon Lee præsenterer sin SS20-kollektion og herudover vil en udvalgt skare af fire dimittender fra Central Saint Martins også udstille under den danske modemesses parisiske debutsæson.

Og det er bare et udsnit af et program, der også inkluderer samarbejder med store, internationale spillere som kultmagasinet 032C, platformen Showstudio og selvfølgelig også det allestedsnærværende medie Highsnobiety.

Gå selv på opdagelse i programmet her eller se oversigten over de udstillende brands til den første udgave af CIFF Paris her.