Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Henrik Vibskov
Alle nyheder, Indland, Modeuge

Henrik Vibskov tilbage på showkalenderen

Showkalenderens første offentliggjorte brand er Henrik Vibskov, der vender tilbage til Copenhagen Fashion Week efter en kort pause.
Showkalenderens første offentliggjorte brand er Henrik Vibskov, der vender tilbage til Copenhagen Fashion Week efter en kort pause.

Henrik Vibskovs show har gennem tiden skabt både små og store sensationer under modeugen. Har man været i gamet nogle år, vil man huske æsler i Søndermarkens mørke, sindrige bænksystemer og oplyste træer gennem Ørstedparken, og vandpjaskende modeller på Refshaleøen, der alt sammen har været skridt på vejen til de imponerende, kunstneriske installationer, som Vibskovs shows er i dag.

Gennem de sidste sæsoner har Henrik Vibskov vist under modeugen i Paris, hvilket de sidste to sæsoner har betydet, at han ikke har deltaget med show under Copenhagen Fashion Week. Men nu til august vender han altså retur til den danske scene.

Henrik Vibskov AW19
Henrik Vibskov AW19.

“Der er en helt speciel stemning i København, som Paris aldrig kan få,” fortæller han i en pressemeddelelse fra Copenhagen Fashion Week og fortsætter:

“Det har været mærkeligt at deltage i modeugen på sidelinjen, men ikke holde show selv. Derfor glæder jeg mig til at vende tilbage til showkalenderen.”

Øget ansvarlighed

Udover at Vibskov er et naturligt og meget velkomment element på den danske showscene, falder også hans i stigende grad ansvarlige produktion godt i tråd med Copenhagen Fashion Weeks ønske om at blive verdens mest bæredygtige modeuge. På sin hjemmeside oplyser han, at 90 procent af hans produktion ligger i Europa, hvilket gør produktionskæden kort, ligesom størstedelen af de materialer, som virksomheden bruger, er enten upcyclede, genanvendte eller økologiske. De “prøver deres bedste, men har stadig en lang vej at gå”, som brandet selv formulerer det.

Vibskovs fokus på mødet mellem natur og kultur var da også uundgåeligt at se, da han i vinter viste sin AW19-kollektion i Paris. Her voksede blomster frem under tøjet og var applikeret og broderet på både tøj og modeller, mens de medvirkende statister vandede Vibskovs urban-farming-projekt, der navngav hele showet – The Radish Arm Chair – hvilket i øvrigt også kunne opleves på Heartland i sidste uge.

Traditionen tro bliver SS20-showet holdt et sted med plads til et stort publikum – hvor er dog endnu ikke afsløret.

Henrik Vibskov skabte nye økosystemer i Paris