Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Opera Sport model iført sort
Alle nyheder, Bæredygtighed

Lærke Bagger, Opéra Sport og Proem Parades blandt årets nominerede til Sallings modepris

Otte danske brands og en række designstuderende dyster i næste uge om i alt 150.000 kroner til Salling Future Friendly Fashion Awards.
Otte danske brands og en række designstuderende dyster i næste uge om i alt 150.000 kroner til Salling Future Friendly Fashion Awards.

I alt 150.000 kroner er på højkant, når Sallings modepris, Salling Future Friendly Fashion Awards, på torsdag uddeles for tredje gang ved et stort arrangement i Aarhus. Sidste år var det Tomorrow Denim, der som ‘Årets brand’ løb med hovedprisen på 100.000 kroner. I år er det Aiayu, Lærke BaggerOpéra SportProem ParadesRodinia Generation, Klaus Samsøe, Son of a Taylor og Woden, der dyster om prisen. En pris, som gives til et brand, der går forrest i forhold til at vise en ny retning for modebranchen.

“Prisen skal accelerere positiv forandring for en mere ansvarlig modeindustri som helhed, sætte fokus på området og gøre det nemmere for vores kunder at træffe mere ansvarlige valg,” siger Sallings direktør, Marianne Bedsted, i en pressemeddelelse.

Derudover tildeles et af de nominerede brands også ‘Årets Publikumspris’ på 25.000 kroner. En pris, der afgøres via en åben afstemning. Endeligt har prisen også fokus på dem, der skal lede modebranchen videre – nemlig designtalenterne. Her gives også 25.000 kroner til en studerende fra en af de fire designskoler i Danmark; VIA Design & Business, KEA, Designskolen Kolding og Det Kongelige Akademi. De studerende er udpeget af skolerne selv – sidste år vandt Mads Kodbøl Vindelev Jørgensen fra Designskolen i Kolding. Og at hans talent er af en særlig støbning, blev for få måneder siden kraftigt understreget, da han landede en stilling som Junior Menswear designer hos Jil Sander.

Prisen uddeles torsdag den 11. maj på Salling Rooftop i Aarhus, hvor Uffe Buchard er konferencier. På dagen er der desuden forskellige pop ups i Salling blandt andre LACOR, ISNUHR, WODEN og ‘We do vintage’, mens Mads Nørgaard i samarbejde med Social Craft står for en live-systue i Sallings vinduer. https://salling.dk/oplev-salling/eventkalender/

Hun står bag verdens første svanemærkede skjorte: “Det undrer mig, at forbrugerne ikke stiller flere spørgsmål”