Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Vinderne af Salling Future Friendly Fashion Award 2021
Alle nyheder, Indland

Vinderne af Salling Future Friendly Fashion Award er fundet

Stormagasinets modepris sætter fokus på etablerede brands og spirende talenter med en grøn dagsorden og stiler mod at inspirere og motivere andre modebrands til ligeledes at gå i en mere bæredygtig retning.
Stormagasinets modepris sætter fokus på etablerede brands og spirende talenter med en grøn dagsorden og stiler mod at inspirere og motivere andre modebrands til ligeledes at gå i en mere bæredygtig retning.

Salling Future Friendly Fashion Award er netop blevet afholdt med et stort show på et tætpakket Salling Rooftop i Aarhus. Det skete med Anne Glad som vært, og showet var bare et af mange arrangementer, som Salling står for i løbet af ugen under deres Future Friendly Fashion Week, der finder sted i Aarhus og Aalborg frem til på søndag.

Og nu til priserne. Ved prisoverrækkelsen blev der uddelt tre priser – hovedprisen Årets Brand, Publikumsprisen og Talentprisen. De nominerede er valgt ud fra kriterier om, at brandet skal udmærke sig indenfor grønne initiativer ved eksempelvis at vælge bedre materialer, skabe bedre arbejdsforhold, have fokus på cirkulært design eller have miljøcertificerede produkter.

Vinderen af Årets Brand blev overrakt af Marianne Bredsted, Sallings administrerende direktør, og gik til Tomorrow Denim, som udover den flotte pris vinder 100.000 kroner. Tomorrow Denim er verdens første denimmærke til at få både Svanemærket og EU Ecolabel, og de kombinerer bæredygtige løsninger med cool design i troen på, at den ene del ikke nytter uden den anden.

Tomorrow Denim
Vinder af Årets Brand Tomorrow Denim.

Blandt de nominerede til Årets Brand har publikum på Sallings hjemmeside kunnet stemme på, hvem der skulle vinde Publikumsprisen. Her var det ELSK, som løb med sejren og fik overrakt prisen af Elles Cecilie Ingdal sammen med en præmie på 25.000 kroner. ELSK stræber mod en mere bæredygtig produktion ved at satse på høj kvalitet og langtidsholdbart design, der – som navnet indikerer – skal blive elsket og værdsat af forbrugerne.

Elsk
Vinder af Publiekumsprisen Elsk.

Sidst men bestemt ikke mindst skulle Talentprisen overrækkes, og her var de nominerede fundet blandt de fire designskoler KEA, VIA, DSKD og Det Kongelige Akademis studerende. Her var det chefredaktør på Fashion Forum Carla Christine Bruus Aagaard-Strube, der overrakte prisen til Mads Kodbøl Vindelev Jørgensen, der ligeledes vandt 25.000 kroner. Mads Kodbøl Vindelev Jørgensen har netop afsluttet sin master i Planet Fashion Design – DSKD’s kandidatprogram, som fokuserer på bæredygtigt design, går under navner Planet – og sideløbende med studiet har han startet brandet Natmad Studio sammen med sin medstuderende Natasha Brødsgaard Berg Jacobsen, hvor de laver oversize strik og humoristisk perlebroderi på bestilling.

Mads Kodbøl Vindelev Jørgensen
Vinder af Talentprisen Mads Kodbøl Vindelev Jørgensen.

Præmien fra Salling Future Friendly Fashion Award er ikke øremærket til noget bestemt, men er beregnet til at motivere og støtte de brands, som prioriterer en grønnere agenda.