Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Fik du læst? Her er februars 10 mest populære artikler

En helt masse modeuge, nye jobrotationer og et interview med et ungt designtalent. Vi har samlet de mest klikkede artikler fra den forgangne måned.
En helt masse modeuge, nye jobrotationer og et interview med et ungt designtalent. Vi har samlet de mest klikkede artikler fra den forgangne måned.

1. Hvem, hvad, hvor: Line&Jo opruster med PR- og marketingchef

Hvem er rykket hvorhen? Februar har budt på nyansættelser hos blandt andre Line&Jo og Skall Studio.

2. Tre brands, der turde tænke ud af boksen til Copenhagen Fashion Week

Med den første fuldt ud digitale modeuge var der også helt åbne rammer for valg af format. Vi har samlet tre brands, der overraskede – og excellerede – med nytænkninger af den vante præsentation.

Ganni udfordrede denne sæson det traditionelle format med en livekoncert med de tre sangerinder Zsela, Deb og Coco O filmet i ikoniske Delta Lab Studio.

3. Copenhagen Fashion Week AW21 Dag 3

Modeugen igennem samlede vi op hver dag med anmeldelser af dagens shows og præsentationer. Her fra tredje og sidste dag, hvor kalenderen bød på Anne Vest, Rabens Saloner, Soulland, Mark Kenly Domino Tan, Marimekko, Stand Studio, Holzweiler, Ganni, Rodebjer, Rotate Birger Christensen og Henrik Vibskov.

4. Tre shows, der særligt imponerede os til Copenhagen Fashion Week

Ud af en lang række virkelig vellykkede shows var der især tre brands, der udmærkede sig med en gennemtænkt kombination af klassisk catwalk og inddragende historiefortælling.

Svenske Schnayderman’s åbnede modeugen med en film, der ikke bare gav os en stemningsfuld story line, men som også havde et element af catwalk.

5. Copenhagen Fashion Week AW21 Dag 2

Modeugens anden dag bød på brands som Baum und Pferdgarten, Wood Wood, Munthe og Lovechild 1979. Læs alle onsdagens anmeldelser her.

6. Ungt designtalent fortolker fodformet ikon: “Den største udfordring var at appellere til en bredere gruppe”

Birkenstock indgik i 2018 et research- og designpartnerskab med Central Saint Martins. Vi har talt med danske Alecsander Rothschild, som er en af de fire finalister, hvis designs nu er sat i produktion hos det ikoniske tyske brand, om inspirationen bag og om at være ung designer anno 2021.

Alecsander Rothschild har her selv stylet sin kollektion i den medfølgende kampagne, der er skudt af Walter Pfeiffer i Paris.

7. Stine Goya løfter sløret for nyt internationalt kommunikationsteam

Med ansættelsen af tre nye profiler, der alle bringer erfaring fra store globale modehuse og -virksomheder, slog Stine Goya i februar sine vækstambitioner i Skandinavien og resten af verden fast.

8. Copenhagen Fashion Week AW21 Dag 1

Modeugen blev skudt i gang med en første dag, der var fyldt med shows og præsentationer fra Schnayderman’s, Skall Studio, DAY Birger et Mikkelsen, Gestuz, H&M Studio, Malaikaraiss, Soeren Le Schmidt, Rixo, Designers’ Nest og Nynne.

9. Rains spænder musklerne – og det virker

Især én showanmeldelse var populær – Rains, der med en digital præsentation, som løftede det produktionsmæssige niveau til nye højder, viste os ikke blot, hvad de kan, men også hvad de vil med deres fortsat hurtigtvoksende brand og videreudviklede design-DNA.

Rains imponerede med et storslået digitalt show og film, hvor der tydeligvis ikke var sparet på noget.

10. “Der er noget, der siger mig, at vi gerne vil vise os mere frem, når vi er tilbage i en normal hverdag” 

Under modeugen talte vi med stifter og kreativ direktør i showaktuelle Wood Wood Karl-Oskar Olsen, hvis nye kollektion har en “væsentligt bredere farvepalet, end normalt”, og som synes, at det seneste års benspænd har været helt befriende.