Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

Oh! by Kopenhagen Fur skifter rolle: nedlægger egenproduktion

Det danske pelsbrand, der siden 2013 har fået succes med sine farverige mink-accessories, vil fremover primært være forhandler af varer fra andre producenter.
Det danske pelsbrand, der siden 2013 har fået succes med sine farverige mink-accessories, vil fremover primært være forhandler af varer fra andre producenter.

Der sker meget på pelsfronten i disse år med et materiale, der på den ene side udfases og forbydes af flere og flere modehuse, byer og sågar stater, men som på den anden side også er begyndt at blive anerkendt for sine bæredygtige egenskaber qua dets langvarige holdbarhed og vedvarende høje værdi.

Et af de brands herhjemme, der har formået at trække det ellers lidt gammeldags materiale ud af fortiden og ind i en mere moderne kontekst er Oh! by Kopenhagen Fur, der hører under pelshuset Kopenhagen Fur. Siden lanceringen i 2013 har brandet haft til formål at rykke Kopenhagen Fur fra udelukkende at være råvaresælger til også selv at producere og sælge produkter til forbrugerne. Produkter, der både med sine trendfokuserede designs og lavere priser desuden skulle gøre pels attraktivt for en både bredere og især yngre målgruppe – og dermed være med til at sikre den fremtidige efterspørgsel på det historiske materiale.

Siden da er Oh! by Kopenhagen Fur blevet kendt for sine farverige styles i form af både accessories, tasker og frakker med pelsdetaljer. Men nu tager brandet en drejning på den ellers lovende vækstrejse, der har budt på både designsamarbejder og butiksåbninger. Oh! by Kopenhagen Fur har nemlig besluttet at nedlægge sin egen produktion og i stedet overgå til udelukkende at fungere som forhandler. En beslutning, der ifølge brandet selv bunder i et marked i stor forandring:

“Ude i verden har Oh! by Kopenhagen Fur været drivende i at fremme interessen for at producere og afsætte især mindre pels-accessories i et meget stort antal. Nu udviser nye producenter – først og fremmest i Kina – både stor innovationskraft og høj håndværksmæssig kvalitet. Flere af dem laver i dag produkter mindst på højde med det, som designes og produceres i for eksempel Europa, og mange af disse producenter er også pelskøbere hos Kopenhagen Fur,” skriver Oh! by Kopenhagen Fur i en pressemeddelelse og tilføjer:

“Derfor ændres Oh! by Kopenhagen Furs rolle nu fra at have egen vareproduktion til i stedet primært at source og forhandle relevante færdigvarer fra andre producenter,” skriver de videre og gør det klart, at nogle af deres signaturprodukter, herunder deres såkaldte hjertecharms i farvet mink, dog forbliver i produktion.

Oh! by Kopenhagen Fur vil fortsat sælge pelsprodukter online og deres butik i Københavns Lufthavn.