Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Britney, nye pelsforbud og kreative samarbejder – her er 'Ugen i mode'

Et uventet comeback til Britney Spears, pelsforbud i San Fransisco og nyt tøj til landsholdet er bare et udpluk af ugens nyheder.
Et uventet comeback til Britney Spears, pelsforbud i San Fransisco og nyt tøj til landsholdet er bare et udpluk af ugens nyheder.

Hit me baby one more time
1990er-barn eller ej  – vi er enige om, at vi elsker Britney, ikk? Derfor fik hendes netop lancerede kampagne for Kenzo os også op af stolen denne uge. Kampagnen, der er skudt af Peter Lindberg, er en hyldest til Kenzo Jeans debut tilbage i 1986. Den 36-årige skandaleramte sangerinde lægger krop til de mavekorte hoodies og flasher både flad mave og navlepiercing i bedste 1990er-stil.

Engelsk fokus på dansk mode
Den skandinaviske stil holder sit momentum. Det understreger det britiske stormagasin Debenhams nu ved at introducere kuraterede kollektioner fra fem danske brands i deres engelske butikker. De fem brands er Lolly’s Laundry, minimum, mbyM, Six Aimes og Stella Nova.

Landsholdet godt klædt på
DBU har nemlig netop indgået en aftale med Matinique, der leverer tøj til landsholdsspillere og staben omkring dem, når de rejser til Rusland, og Matinique bliver dermed officiel rejsetøjspartner i DBU.

Closed-grundlægger bag jubilæumskollektion
I forbindelse med deres 40-års jubilæum, har Closed samarbejdet med deres grundlægger, den franske designer, François Girbaud, der har været ude af firmaet siden 1990. Closed x F. Girbaud-kollektionen har items til både mænd og kvinder med blandt andet denim-overalls, vendbare jakker, jeans og en trenchcoat, er skabt til en moderne, aktiv livsstil med fokus på funktionalitet.
Kollektionen kan købes på Closed.com fra den 27. marts og lanceres hos Storm den 4. april.

Pieces i nyt kreativt samarbejde
Pieces sætter fokus på kreative kvinder, der tør gå deres egne veje, og nu lancerer de et kollektionssamarbejde med den hollandske stylist og blogger, Lizzy van Der Ligt. The Lizzy Collection er på gaden i dag og består blandt andet af en hættetrøje i skarp gul og et pastelpink suit.

San Fransisco forbyder pels
I kølvandet på Versaces og Furlas udmelding om at stoppe med at bruge pels, forbyder San Fransisco som by nu alt salg af pels. Håbet er, at det vil sende et stærkt signal til resten af verden om at stoppe med pels i modebranchen. I West Hollywood og Berkeley, også i Californien, er man allerede stoppet alt pelssalg, ligesom designere som Calvin Klein, Hugo Boss, Ralph Lauren, Michael Kors og Gucci.

San Fransiscos butikker er foruroligede over forbudet, og direktøren for Union Square Business Improvement District udtaler, at det er noget, der vil påvirke byens forretningsled seriøst.

NYT OM NAVNE

Ny Designmanager til Part Two
Part Two har denne måned ansat deres Senior Designer, Frederikke Villaume, som Design Manager. Part Two er ejet af DK Company og har igennem de sidste tre år oplevet stabil vækst i deres omsætning – noget, de især tilskriver deres genfundne fokus på sig selv som et nordisk band med enkle og tidløse kollektioner i et moderne snit.

Dansk topchef rykker internationalt
Den danske topchef, Anders Kristiansen, der har en fortid hos Bestseller og den engelske high-street-kæde New Look, er netop blevet hentet til Esprit som CEO. Esprit har på verdensplan over 900 butikker og 7.800 forhandlere i 40 lande med tre butikker i Danmark.