Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Saks Potts AW24

Det “bedste omsætningsår i virksomhedens historie" er samtidig første underskudsår for Saks Potts

Kombinationen af omsætningsrekord, overrækkelsen af Danmarks største modepris og en opsagt agentaftale har resulteret i Saks Potts' første underskud, som alligevel lander positivt hos ledelsen.
Kombinationen af omsætningsrekord, overrækkelsen af Danmarks største modepris og en opsagt agentaftale har resulteret i Saks Potts' første underskud, som alligevel lander positivt hos ledelsen.

Ovenpå et begivenhedsrigt år 2023 kan Saks Potts nu fremlægge deres årsregnskab, som afspejler modelandskabets blandede tendenser med både fremgang og modgang. Bruttofortjenesten er ligesom de foregående år steget – denne gang fra 5.570.076 kroner i 2022 til 7.556.314 kroner i 2023. Samtidig vandt Saks Potts i oktober Wessel & Vett Fashion Prize og en medfølgende pengepræmie på 300.000 kroner. Oveni hatten er 2023 ifølge en mail fra meddirektør Cathrine Saks det “bedste omsætningsår i virksomhedens historie”.

I regnskabet fremgår det dog også, at en udgift på 1.170.000 kroner gør et stort indhak i resultatet som følge af en opsagt agentaftale. Den opsagte aftale kommer efter en beslutning om at flytte alle salgsaktiviteter inhouse i virksomheden. Dermed lander årsresultatet efter skat med et underskud på 208.679 kroner. I 2022 lød resultatet efter skat på et overskud på 208.014 kroner. Det gør 2023 til det første underskudsår for Saks Potts. Egenkapitalen er faldet en smule fra 4.458.785 kroner i 2022 til 4.250.106 kroner i 2023.

“Det lille underskud er udelukkende drevet af den opsagte agentaftale, så justeret for dette, ville vi være kommet ud med et fint positivt resultat,” skriver Cathrine Saks videre i mailen og uddyber:

“Sidste år var et virkelig godt år for os trods et presset eksternt marked. Vi har været igennem en fantastisk transformerende rejse og arbejdet hårdt på at styrke vores fundament; vi har haft fokus på at skærpe vores kollektioner, investere yderligere i content, tilføre nye kompetencer til vores team, holdt vores største show til dato (Saks Potts’ SS23-show langs Strandvejen i Charlottenlund, red.) og ikke mindst åbnet vores butik i Bredgade, som har været en massiv succes. Som alt sammen har resulteret i en øget topline. Så vi er utroligt stolte.”

I starten af 2024 blev det offentliggjort, at Josefine Laigaard, Saks Potts’ CEO gennem de seneste par år, forlod Saks Potts til fordel for 66°North, hvor hun nu er strategi- og forretningsudviklingsdirektør. Dermed er stifterne Cathrine Saks og Barbara Potts nu igen direktører i virksomheden, som de også begge er fælles ejere af.

Ved den kommende modeuge undlader Saks Potts at holde show, som de ellers har brilleret med ved flere sæsoner. I stedet holder de en tiårs jubilæumsfejring om aftenen mandag den 5. august.