Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
COPENHAGEN FASHION WEEK SS24, Modeuge

Paraplyerne bukkede under, men Saks Potts stod sikkert

I et stormfuldt show med grå bølger som baggrund fik Saks Potts især medvind i stylingen, men de kunne godt have skruet endnu mere op for festen.
I et stormfuldt show med grå bølger som baggrund fik Saks Potts især medvind i stylingen, men de kunne godt have skruet endnu mere op for festen.

Saks Potts, mandag den 7. august klokken 19.00 ved Kystvejen i Charlottenlund

Saks Potts er efterhånden selvskrevne til storladne, smukke og overraskende shows, så forventningerne var høje, da – fik jeg at vide – omkring 1300 mennesker fandt sig på plads langs Kystvejen i Charlottenlund med udsigt over det dramatiske og gråtonede hav. Og da vi alle havde fundet os på plads, og de fleste paraplyer var bukket under for stormvejret, skete der endelig noget. En blå partybus med høj musik og blinkende lamper trillede op langs de mange tilskuerpladser. Alle som en for vi op for at se, hvad der skete.

Og så skete der faktisk ikke rigtigt noget… bussen parkerede lidt udenfor synsvidde, hvorefter modellerne stille og roligt gik ud af bussen og i ly for regnen i et stort, hvidt telt. Var det det? Så blev musikken skruet op, og efter Lis Sørensens ‘Lyngen Er Lilla’, kom modellerne så ned ad catwalken med havet som baggrund. Så ja, det var vist det. Partybussen lod bare til at have været den bedste måde at fragte de mange modeller tørskoede frem til show location og ikke videre en gimmick derudover. Med store, blå pailletter, sølvblankt læder og masser af flæser blandt de første looks havde det ellers været oplagt at bringe lidt mere af festen fra partybussen med i showet.

De skinnende og glimtende materialer gjorde sig godt mod den grå i grå baggrund, hvor særligt det sølvfarvede læder lyste op i en lang trenchcoat. Samtidig agerede de store pailletter godt modspil til en sandfarvet nederdel i uld, der ellers godt kunne gå hen og blive lidt ‘mormor’, hvis det ikke var for stylingen med den glimtende blå bandeau-top.

Generelt excellerer Saks Potts i stylingen, hvor små bæltetasker i klar plast, skjorter bundet løst over skuldre, store totebags med selvsamme skjortestof under transparent plast og et lille tørklæde bundet om en ankel til en silkekjole tilføjer lidt ekstra glimt i øjet og binder de mange modsatrettede styles godt sammen.

Der er sket meget, siden brandets store, farvede rævepelse – med rette, må man tilføje, for lad os blive enige om, at tiden for længst er løbet fra pelsen – og Saks Potts er blevet et fuldendt brand med tøj til hele garderoben. Mange styles og detaljer er allerede letgenkendelige som Saks Potts’. Som kjolen med halterneck og dyb V-udskæring, vi nu har set fortolket et par sæsoner. De førnævnte store pailletter er efterhånden også fast del af sommerkollektionerne i den ene eller anden farve. Eller detaljen med en lille sejlring på brystet af polotrøjerne, lige der hvor mange andre brands ville have et broderet logo. Sejlringene er nemlig heller ikke nye hos Saks Potts; dem så vi allerede sidste sommer i en stor version i flere brune læderstyles.

Om sommeren virker det til, at Saks Potts har lidt sværere ved at finde deres fodfæste, når de ikke har overtøjet at brillere med. For her brillerer de virkelig, og selvom de er gode til både festkjoler, cargopants, badetøj og polotrøjer, så er det netop i de få stykker overtøj, at man også i denne kollektion får lidt ekstra ‘wow’. Og det er ikke fordi det er kedeligt, alt det, der ikke er overtøj. Det er virkelig pænt meget af det, og det vidner om, at Cathrine Saks og Barbara Potts er to kvinder med virkelig god smag, som ved, hvad de laver. Det tyder dagens nominering til Wessel & Vett Fashion Prize da også på. Jeg glæder mig bare til, at de finder sig lige så meget til rette i alt det andet, som de er i overtøjet, for så er jeg sikker på, at der kommer wow-effekt til den helt store guldmedalje.

Nedenfor kan du se et udvalg af billeder fra showetSe hele kollektionen her.