Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Zoe Natale Mannella
COPENHAGEN FASHION WEEK SS25

Kropsdiversitet er afgørende for vinderen af Zalando Visionary Award 2024

I april 2023 ændrede prisen Zalando Sustainability Award navn til Zalando Visionary Award for ikke kun at fokusere på arbejdet med bæredygtighed, men også få et øget fokus på brands, der excellerer indenfor kreativitet, innovation og positiv social indvirkning. 

I år er det det London-baserede brand Sinéad O’Dwyer, som løber af med sejren og dermed får plads på Copenhagen Fashion Weeks showkalender til august. 

“At vinde Zalando Visionary Award er en ære og virkelig betydningsfuldt for virksomheden, især i denne vanskelige tid for uafhængige brands. Det giver os støtte til at fortsætte vores mission og bygge videre på vores arbejde for at bringe en bredere og mere retfærdig skønhedsvision til verden. Kropsdiversitet er vores inspiration og drivkraft, og vi tror på, at det at designe inklusivt er den bedste måde at skabe etisk, bæredygtigt, funktionelt og moderne tøj på. Vi glæder os til at komme til Copenhagen Fashion Week og dele vores arbejde på en ny platform for et nyt publikum,” fortæller stifteren af brandet Sinéad O’Dwyer i en pressemeddelelse. 

Traditionelle standarter og kropsdiversitet

Sinéad O’Dwyer blev stiftet i 2018 af den irske designer med samme navn. Brandets design er henvendt til kvinder, femmes og gender non-conforming individer og designes, udvikles og produceres til forskellige kropsstørrelser og ikke alene de traditionelle standardstørrelser, der oftest findes i modeindustrien.

Som designer lader Sinéad O’Dwyer sig inspirere af kropssilhuetter og spillet mellem udsmykning og konstruktion, der ofte udfordrer konventionelle standarder inden for skønhed og kropsformer og omfavner i stedet kropsdiversitet og inklusion.

“Sinéad O’Dwyer demonstrerer tydeligt de værdier, vi ønsker at se, og indfanger ånden bag Zalando Visionary Award. Brandet finder den rette balance mellem disse værdier med unikke design og innovative løsninger med en provokerende, men anvendelig og spændende kollektion,” lyder det fra Zalandos Director of Designs & Luxury Lena-Sophie Röper, der kalder Sinéad O’Dwyer for en forkæmper for en nye bølge af designere, der tør drømme og skabe en bedre fremtid for mode.

Nye jurymedlemmer

Udover Lena-Sophie Röper sidder også Cecilie Thorsmark, CEO for Copenhagen Fashion Week, Herbert Hofmann, Creative and Buying Director hos Highsnobiety, samt Giuliano Calza stifter og Creative Director hos GCDS og Edward Buchanan Creative, Director hos SANSOVINO6, i juryen for Zalando Visionary Award.

Vinderen af prisen får 50.000 euro svarerende til cirka 370.000 kroner. Brandet vil herudover få yderligere støtte af Zalando til showproduktion i forbindelse med Copenhagen Fashion Week SS25.