Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

I morgen falder afgørelsen: Mød de fire finalister til Wessel & Vett Fashion Prize

Årets vinder af Skandinaviens største designtalentpris udpeges i morgen aften – lær de fire finalister at kende her.
Årets vinder af Skandinaviens største designtalentpris udpeges i morgen aften – lær de fire finalister at kende her.

Filtet strik eller tekniske outdoor-tekstiler? Koreansk minimalisme eller eksperimenterende håndvævning? I morgen har de fire finalister en sidste chance for at overbevise juryen om, hvorfor netop deres brand skal udnævnes som vinderen af Skandinaviens mest prestigefyldte designtalentpris – og en præmie på 500.000 kroner til – når Wessel & Vett Fashion Prize 2022 løber af stablen. Vi har talt med alle designerne, og du kan møde dem her.

1. Sophia Khaled: En filtet dæmonhest vendte strik fra “vildt kedeligt” til det “fedeste i verden”

Designtalent Sophia Khaleds univers er fyldt med spøgelser, flagermus og edderkopper kombineret med pastelfarver og nuttede sløjfer i filtet strik.

2. Tobias Birk Nielsen: “Jeg ser mig selv mere som konceptualist end designer”

Poesi og dystopi er bærende for Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsens designunivers, hvor følelser er pakket ind i tekniske outdoor-tekstiler.

3. Designtalent Nicklas Skovgaard: “Jeg håber, at mit tøj ender i en genbrug”

Nicklas Skovgaards dybe interesse i modens udtryk fletter sig ind i hans håndsyede – og ofte håndvævede – kollektioner.

4. Designerduoen Birrot: “Vi laver ikke kæmpestore kollektioner, men gode, lækre ting, som folk vil beholde”

Det unge brand Birrot forener koreansk minimalisme med afslappet københavnerlivsstil i langtidsholdbart tøj, der kan gå til det meste.

Wessel & Vett Fashion Prize bliver afgjort på i morgen, den 9. november 2022, på Designmuseum Danmark. Wessel & Vett Fashion Prize, tidligere Magasin du Nord Fashion Prize, er blevet uddelt siden 2012 – i år er tiårsjubilæet. Prisen er en af Skandinaviens største talentpriser for designtalenter med en præmie på 500.000 kroner og en omfattende mentorordning. Wessel & Vett Fashion Prize er organiseret af Wessel & Vett Foundation med Nina Wedell-Wedellsborg som initiativtager.