Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

5 podcasts om mode, der stadig holder

Selvom juleferien betyder afslapning og afkobling for mange, kan der være behov for fordybelse og ny viden. Podcasts er en uendelig kilde til underholdning og undervisning, og her giver vi dig Fashion Forums bedste anbefalinger.
Selvom juleferien betyder afslapning og afkobling for mange, kan der være behov for fordybelse og ny viden. Podcasts er en uendelig kilde til underholdning og undervisning, og her giver vi dig Fashion Forums bedste anbefalinger.

Dressed: The History of Fashion

I denne podcast dykker de to modehistorikere April Calahan og Cassidy Zachary ned i alt lige fra korsettets historie og haute couturens alfader Charles Frederick Worth til læbestiftens indflydelse på amerikansk historie, og hvordan man klæder OL-atleter på. Herimellem finder du interviews med centrale spillere fra modebranchen, som alle er med til at give dybde til de deep-dives, episoderne byder på. Særligt anbefalelsesværdige er de nyere afsnit om familien Guccis – rigtige – historie i en tid, hvor Ridley Scotts film ‘House of Gucci’ er på alles læber. Hør dem, hvis du også savnede et mere modenørdet og historisk indblik i filmen.

Luka Holmegaard anbefaler også afsnit fra podcasten i sine kulturanbefalinger, som du kan læse her:

“Det er vigtigt at forstå, hvor de kategorier, modeverdenen arbejder med, kommer fra, og hvordan de har med politik og magtstrukturer at gøre”

Kollektionen

Hos Podimo kan du finde alle podcasts fra det hedengangne Radio24syv, og her finder du også podcasten ‘Kollektionen‘ med Niels Pedersen som vært. Programmet udkom sæsonvist og gennemgik for hvert afsnit forskellige temaer ved hjælp af et skiftende panel. Selvom det efterhånden er en podcast med mange år på bagen, er mange af temaerne stadig aktuelle og kan sagtens tåle et (gen)lyt. Særligt pointer fra afsnittene om ’Materialer’ og ’Kan man genskabe lokal produktion af mode i Danmark?’ giver lige så god mening i dag midt i en grøn omstilling, som de gjorde, da de første gang blev sendt.

Trendlaboratoriet

Og vi bliver hos Podimo, hvor der findes flere – lidt ældre, bevares – velproducerede podcasts om mode. Her finder man nemlig også ‘Trendlaboratoriet‘, hvor Moussa Mchangama kyndigt guider os igennem trends og deres oprindelse. Har du endnu ikke lyttet til denne podcast, kan den varmt anbefales, ikke mindst for Moussa Mchangamas altid vedkommende og fængende formidling og interviews med aktører fra den danske modescene.

The Business of Fashion Podcast

Når vi taler om podcasts om mode, kommer vi ikke udenom The Business of Fashion Podcast. Her får du nye perspektiver på aktuelle emner gennem interviews mellem The Business of Fashions chefredaktør Imran Amed og nøglepersoner fra den internationale modebranche. Her får de interviewede plads og tid til at udfolde deres viden indenfor et felt, og de kommer i dybden med det aktuelle emne. Hør den som et godt supplement til The Business of Fashion, når du hellere vil lytte end læse.

Mens vi strikker

I den lettere ende finder du – også på Podimo – podcasten ‘Mens vi strikker’, som handler om, ja, du gættede rigtigt, strik. Her har skuespillerne Ditte Hansen, Christiane Gjellerup Koch og Trine Gadeberg kastet deres uforbeholdne kærlighed over strikken, og mellem hjemmelavede, live-indspillede jingles og strikkefif fra Ulla fra Fyn finder du også strikkehistoriske indslag, hvor du kan høre historien om cardiganens oprindelse, eller interviews med nogle af den voksende danske strikkescenes kanoner som Lærke Bagger, Laura Dalgaard og Mette Wendelboe Okkels, der står bag PetiteKnit. Hør den, når du strikker, eller når du bare har brug for noget lidt lettere underholdning til julerengøringen.

5 bøger, der udvider din horisont