Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
tobias birk nielsen iso.poetism
Alle nyheder, Bæredygtighed, COPENHAGEN FASHION WEEK AW22

Her er de 3 finalister til Zalando Sustainability Award

Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen, Tomorrow Denim og Fassbender skal nu konkurrere om en hovedpræmie på 150.000 kroner og udviklingen af en kollektion i samarbejde med Zalando.
Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen, Tomorrow Denim og Fassbender skal nu konkurrere om en hovedpræmie på 150.000 kroner og udviklingen af en kollektion i samarbejde med Zalando.

Hver sæson uddeler Copenhagen Fashion Week i samarbejde med Zalando en bæredygtighedspris, der – ligesom modeugen selv – skal inspirere til en mere ansvarlig modebranche.

Prisen blev første gang uddelt under modeugen i januar 2020 – og nu kan Copenhagen Fashion Week og Zalando annoncere finalisterne til den tredje omgang af konkurrencen om at vinde Zalando Sustainability Awarden.

“Det har været spændende at se så mange innovative idéer fra brands, der stræber efter at skabe mere ansvarlige forretningsgange,” udtaler Copenhagen Fashion Weeks CEO, Cecilie Thorsmark, i en pressemeddelelse.

De tre finalister udvalgt til AW22-sæsonen er danske Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen, Tomorrow Denim – der tidligere på året vandt Salling Future Fashion Award – og tyske Fassbender. De er alle tre udvalgt, fordi de arbejder med ambitiøse bæredygtighedsstrategier og alternativer til konventionelle design- og produktionsmetoder.

“Juryens valg faldt på disse tre, fordi vi mener, de har, hvad der skal til for at give kunder og modeindustrien adgang til mere innovativ mode,” siger Cecilie Thorsmark.

De tre finalister konkurrerer om en pengepræmie på 150.000 kroner samt et partnerskab med Zalando om udviklingen af en capsule-kollektion, der udviser innovation inden for bæredygtighed.

Alle tre finalister vil desuden modtage finansiering af deres showproduktionsomkostninger og få vist deres kollektion på en scene dedikeret til de tre finalister.

De tre designere nomineret til Zalando Sustainability Awarden. Fra venstre: Tobias Birk Nielsen, Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen, Christina Fassbender, Fassbender, og Henriette Pieszak, Tomorrow Denim. Foto: Zalando

Farver vandt SS22-sæsonen

Da prisen blev uddelt for anden gang seneste sæson, gik den til danske Nikolaj Storm Copenhagen, der imponerede juryen med sit farverige univers og ved at vise, at bæredygtighed i mode ikke behøver være lig med grå og beige.

“Det vindende brand viste et stærkt fashion-dna, man ikke normalt forbinder med bæredygtighed, og vil kunne inspirere andre i fremtiden,” sagde Cecilie Thorsmark dengang ved prisoverrækkelsen.

Hvem af de tre finalister, der vinder den kommende sæsons Zalando Sustainability Award, bliver afsløret under Copenhagen Fashion Week den 3. februar 2022.

Svensk designer får talentpladsen på Copenhagen Fashion Week AW22