Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
jade cropper
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW22

Svensk designer får talentpladsen på Copenhagen Fashion Week AW22

Talentpladsen går til upcoming designtalent Jade Cropper, som ud over en plads i showkalenderen vil få mentorhjælp til at udvikle sin virksomhed.
Talentpladsen går til upcoming designtalent Jade Cropper, som ud over en plads i showkalenderen vil få mentorhjælp til at udvikle sin virksomhed.

For første gang valgte Copenhagen Fashion Week i start 2021 at dedikere en særlig plads i den officielle showkalender til et visionært, upcoming designtalent. Pladsen, som officielt kaldes ‘Talent Slot’ og nu er en fast del af modeugen, tildeles en ung virksomhed med maksimalt tre år bag sig.

Ved seneste sæson, SS22, gik talentspottet til Amalie Røge Hove Geertsen med brandet A. Roege Hove for hendes nutidige udforskning af strik og tekstilmanipulation. Hun præsenterede ‘en klar indikation på en fremtidig nordisk designtilgang’ for den officielle showkomité, lød det dengang i en pressemeddelelse.

Nu kan Copenhagen Fashion Week så annoncere, at talentpladsen AW22 går til svenske Jade Cropper, og det er en tydeligt glad designer, der får overleveret nyheden.

“Det betyder alverden for mig. At få anerkendelse for det arbejde, jeg har lagt i mine design, er virkelig vidunderligt,” siger Jade Cropper, der startede sit brand, da hun stod færdiguddannet som designer fra Beckmans College of Design i 2020. Hun lover, at man kan forvente at se noget nyt, når hun viser sit AW22-show i København.

“Jeg synes, at ‘bare smuk’ tenderer til det kedelige. Der skal være noget andet, noget nyt, interessant eller noget, der flytter balancen,” siger designeren, der har opnået international opmærksomhed for sine badedragter, bikinier og dekonstruerede snit.

jade cropper
Portræt af Jade Cropper. Foto: Privat

Mentorprogram skal udvikle designtalent

Jade Cropper vil som en del af talentprisen desuden gennem et mentorprogram med Julie Gilhart, præsident for Tomorrow Projects, blive støttet og hjulpet til at udvikle sig gennem alle aspekter af virksomheden. En god hjælp, når man drømmer stort.

“Jeg vil skabe mit eget modehus,” siger Jade Cropper, der samtidig ser det som sin rolle at være med til at omstille modeindustrien til at blive mere ansvarlig. Bæredygtighed er udgangspunktet, når hun designer.

“Ofte inspireres jeg af forskellige bæredygtighedsproblemer, jeg gerne vil løse, som forskellige måder at gøre tøjet mere holdbart på og skabe tøj, som man beholder i sin garderobe i længere tid. Det giver mig idéer til teknikker og konstruktioner,” forklarer hun.

Af andre unge talenter kan man på kommende modeuge blandt andet opleve de to danske designtalenter Frederik Taus og Asier Quintana, som begge er finalister til Designers’ Nest Award. Sammen med otte andre finalister fra Sverige, Norge og Finland skal de vise et fælles show i Designers’ Nest-regi under Copenhagen Fashion Week AW22.

A. Roege Hove gør strik pirrende og til alt andet end din gamle sweater