Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW22, Modeuge

Her er de 10 finalister til Designers' Nest 2022

Finalisterne skal traditionen tro vise et fælles show under Copenhagen Fashion Week AW22.
Finalisterne skal traditionen tro vise et fælles show under Copenhagen Fashion Week AW22.

Hvert år viser Designers’ Nest et fælles show for udvalgte nordiske designtalenter under vinterudgaven af Copenhagen Fashion Week – og nu er Designers’ Nest, der arbejder for at bringe unge designtalenter frem i lyset, klar med næste generation af nordiske modedesignere.

Fra en større pulje af ansøgninger har et panel af brancheeksperter udvalgt ti finalister fra Danmark, Finland, Norge og Sverige. Panelet har kigget efter håndværk, brug af alternative materialer og storytelling i de unge designeres arbejde.

“Det er en meget spændende gruppe designere, der er udvalgt til 2022-sæsonen. På tværs af gruppen arbejder designerne med lokale materialer, deadstock-materialer, upcycling- og genbrugsmaterialer. Deres tanker om verden og mode, og hvad der skal ændres, er godt integrerede i tiltalende silhuetter, der spænder fra at være skulpturelle, lag-på-lag og minimalistiske. I sin helhed forenes håndværk, ansvar og æstetik i sammenhængende kollektioner, og designerne tegner en lovende fremtid for nordisk mode,” siger direktør i Designers’ Nest, Ane Lynge-Jorlén, der også sidder med i panelet.

De ti finalister vil vise deres kollektioner i et fælles show under Copenhagen Fashion Week i februar 2022 – og her skal de skal konkurrere om en række priser.

Hovedpræmien – The Designers’ Nest Award – er en pengepræmie på 50.000 kroner og et betalt studiebesøg på UEDA College of Fashion i Osaka i Japan sammen med et keramisk trofæ af kunstneren Karl Monies. Sidste år vandt finske Idaliina Friman fra Aalto University hovedprisen til Designers’ Nest med en kollektion inspireret af sin  oldefar, som var på flugt under den finske borgerkrig.

Man kan også vinde et seks måneders betalt praktikophold hos Bottega Veneta i Milano. Og Ida Petersson, indkøbsdirektør hos Browns Fashion, vil derudover udvælge én designer til at skabe og udvikle en capsule-kollektion til Browns. Den vil blive produceret i samarbejde med The Bear Scouts og vil kunne købes i Browns Fashion.

Én designer vil desuden blive udvalgt til at være med på en udstilling på Designmuseum Danmark i 2022, og alle finalister vil blive inviteret til at oprette en profil på Eyes on Talents, som er en invite-only platform, der forbinder designtalenter med etablerede brands.

De ti udvalgte finalister for 2022 er…

1: Asier Quintana, Royal Danish Academy, Danmark

 

2: Boram Yoo, Aalto University, Finland

 

3: Bror August Vestbø, Oslo National Academy of the Arts, Norge

 

4: Elina Heilanen, Aalto University, Finland

 

5: Filippa Agaton, Beckmans College of Design, Sverige

 

6: Frederik Taus, Royal Danish Academy, Danmark

 

7: Joona Rautiainen, Aalto University, Finland

 

8: Leevi Ikäheimo, Aalto University, Finland

 

9: Mikaela Mårtensson, The Swedish School of Textiles, Sverige

 

10: Rintaro Iino, Oslo National Academy of the Arts, Norge

Designer Frederik Taus: “Tekstiler har hverken køn eller kønsorganer”