Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
dac bo bedre bæredygtigt 2021
Alle nyheder, Kultur, KULTURANBEFALINGER

“Kan arkitekturen skabe nye fællesskaber i en verden i forandring?"

En udstilling i Dansk Arkitektur Center, en vin, der fjerner plastik fra verdenshavene og en tysk komponist. Designer Søren Le Schmidt deler ud af inspirationen fra sin dagligdag og giver sine kulturanbefalinger.
En udstilling i Dansk Arkitektur Center, en vin, der fjerner plastik fra verdenshavene og en tysk komponist. Designer Søren Le Schmidt deler ud af inspirationen fra sin dagligdag og giver sine kulturanbefalinger.

I denne uge giver designer Søren Le Schmidt os sine kulturanbefalinger, der byder på arkitektur, vin og klassisk-elektronisk musik. Han er uddannet handelsøkonom og skrædder og har tidligere arbejdet som stylist i særligt musik- og tv-branchen. Han arbejder i dag i modebranchen med sit brand i eget navn og er blevet kendt for sin grafiske og stringente stil. Ved seneste udgave af Copenhagen Fashion Week i august måned kaldte vores anmelder Lotte Freddie hans SS22-show for “vidunderskrædderi på højeste plan”, og hun udnævnte ham i samme ombæring til at være den nye Jean Voigt – en dansk couture-designer og billedkunstner kendt for sit internationale og nytænkende kunsthåndværk.

I september måned kunne man til 3 days of design opleve Søren Le Schmidt i et samarbejde med møbelproducenten alton&heim, hvis tekstilrester han havde brugt til at skabe unikke couture-kreationer for at sætte fokus på upcycling af spild i tekstilindustrien. I dag er han – ud over skabelsen af sin AW22-kollektion – travl med en masse privatbestillinger.

“Ofte er november en måned, hvor jeg har mulighed for at holde fri og rejse væk, men efter sidste års nedlukninger har det gjort, at mange af de store fester – og dermed også mine privatbestillinger – er udskudt til sidst på året. Alle sensommerbryllupperne er rykket til nu, så vi har stadig travlt med brudekjoler og smokings til de store fester. Og så er jeg derudover blevet far til tvillinger for et halvt års tid siden – og det, må man sige, tager også rigtig meget af min tid,” fortæller han.

Fashion Forum giver dig her aktuelle anbefalinger til kulturstof, som inspirerer Søren Le Schmidt.

‘Bo bedre bæredygtigt’ i Dansk Arkitektur Center. Foto: Christian Hoyer

Har du set en inspirerende udstilling for nylig?

“Jeg har netop set udstillingen ‘Bo bedre bæredygtigt’ i Dansk Arkitektur Center. Udstillingen stiller spørgsmål til, om vi kan indrette os mere bæredygtigt uden at miste livskvalitet. Kan arkitekturen skabe nye fællesskaber i en verden i forandring? Og kan arkitekturen påvirke os til at bo bedre? Jeg har altid været meget fascineret af arkitektur og boligindretning og bruger generelt arkitekturen meget som inspiration i mine designprocesser.”

Hvad læser du for tiden?

“Jeg har netop til et arrangement bestilt nogle vine, og i den forbindelse har jeg læst om The Hidden Sea’s mission om at fjerne plastik fra verdenshavene. De har en mission om at fjerne en milliard plastikflasker fra verdenshavene inden 2030. Jeg elsker, når firmaer, som man måske ikke umiddelbart tænker er bæredygtige eller har mulighed for at fjerne plastik fra verdenshavene, kan gøre sådan noget. Så det har jeg netop brugt noget tid på at læse op på – simpelthen fordi jeg havde behov for at forstå, hvordan en vinproducent kan fjerne plastik fra verdenshavene. For hver flaske vin, du drikker, fjerner og genanvender de ti halvliters plastikflasker fra verdenshavene. Jeg har netop bestilt en kasse med seks flasker og har derved fjernet 60 halvliters plastikflasker.”

Niels Frahm
Komponist Niels Frahm til live-koncert. Foto: Leiter Verlag

Hvad har du lyttet til på det seneste?

“Lydbøger og podcasts er jeg bare endnu ikke blevet fanget af – det er stadig musikken, der trækker. Jeg er på nuværende tidspunkt igang med at udarbejde min nye kollektion, og her lytter jeg enormt meget til klassisk musik. Lige for tiden kører Nils Frahm på repeat – både i mit hjem og i mit studio. Nils Frahm er en tysk komponist, der formår at mixe det klassiske med det elektroniske, hvilket jeg synes er ekstremt befriende. I det hele taget er det at arbejde med kontraster på denne måde helt genial.”

soeren le schmidt 2021
Portræt af Søren Le Schmidt. Foto: Emilia Staugaard

“Kunstformen er så givende, da der øses ud til alle sanserne”