Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Kultur

7 udstillinger, du skal opleve til 3daysofdesign

I denne uge bobler København over med godt design i anledning af festivalen 3daysofdesign. Vi har samlet syv interessante udstillinger med tråde til modebranchen.
I denne uge bobler København over med godt design i anledning af festivalen 3daysofdesign. Vi har samlet syv interessante udstillinger med tråde til modebranchen.

Designbranchens pendant til modeugen ‘3daysofdesign’ er over os, og det betyder udstillinger, events og talks spredt over hele København i tre dage. Med start på torsdag den 16. september og frem til lørdag den 18. viser nye som garvede designere, hvilke kreative genialiteter de har fundet på til den kommende sæson. Vi præsenterer her syv udstillinger med relation til modeverden, som kan være værd at holde øje med.

Baum und Pferdgarten

I samarbejde med tre kunstnere, som inspirerer dem, har Helle Hestehave og Rikke Baumgarten skabt en udstilling, som kan opleves i deres flagskibsbutik i Indre By. De tre kunstnere er fotograf Søren Rønholt, broderi- og papirkunstner Sarah Becker og Grethe Wittrock, der skaber tekstilkunst i stor skala. Alle tre var inspirationskilder eller samarbejdspartnere for Baum und Pferdgartens AW21-kollektion, og til denne udstilling har de hver især skabt unikke værker, som skal pryde butikken side om side med kollektionen.

Udstillingen kan ses på Vognmagergade 2, 1120 København K og er åben fra klokken 11.00 til 18.00 mandag og onsdag og lørdag klokken 11.00 til 17.00.

Baum und Pferdgarten.
Baum und Pferdgarten.

Susanne Rützou

Da Susanne Rützou efter 25 år med brandet i eget navn gik konkurs i 2013, vendte hun efterfølgende blikket mod indretningsdesign for at prøve noget nyt. Nu er turen så kommet til keramik, og resultatet af det kan i denne uge ses udstillet hos køkkenproducenten Garde Hvalsøe. Udstillingen tager udgangspunkt i Susanne Rützou og Garde Hvalsøes delte passion for håndværk og naturmaterialer og viser objekter med respekt for materialets kvaliteter. Ved 3daysofdseign er dte første gang, Susanne Rützous keramik bliver præsenteret for offentligheden.

Udstillingen kan ses på Esplanaden 8D, 1263 København K, mandag til fredag klokken 10-17 og lørdage klokken 11-15. Den kan ses fra den 14. september og helt frem til den 16. oktober.

Helle Mardahl

Med en uddannelsesmæssig baggrund som modedesigner fra Central Saint Martins har Helle Mardahl opnået stor anerkendelse som glasdesigner med sine slikfarvede, delikate, organiske glas, lamper, skåle og skulpturer. Under 3daysofdesign udstiller hun sin nyeste kollektion ’The Diner Dreams’, der er en hyldest til 50’ernes spisesteder med pastelfarver og overdådige milkshakes. Træd ind i en drømmeverden af en magisk slikbutik med skinnende glas og smukke former.

Udstillingen kan ses på Nansensgade 71, 1366 København K, hvor der fredag den 15. september er officiel lancering klokken 15.00-18.00.

Mark Kenly Domino Tan x Tadaima

I et samarbejde, der udforsker overlappet mellem mode og interiør, vil Mark Kenly Domino Tan og webshoppen Tadaima udstille deres nye kollektion, som har vævning som det centrale omdrejningspunkt. Kollektionen er skabt med udgangspunkt i det faktum, at vi mere eller mindre altid er i berøring med tekstiler, om det er vores tøj, håndklæder eller sengetøj, og herigennem er tekstiler tæt forbundet med vores personlige udtryk. Det personlige udtryk forstærkes i kollektionen, hvor forskellige vævninger bruges til at skabe mønstre og teksturer i et kunstnerisk formsprog.

Udstillingen kan ses på Store Strandstræde 9, 1255 København K.

Mark Tan x Tadaima
Mark Tan x Tadaima.

Soeren Le Schmidt x alton&heim

Hos Soeren Le Schmidt og møbelproducenten alton&heim er der også fokus på mode og interiørs store fællesnævner – tekstil. Her har Soeren Le Schmidt skabt en række unikke couture-kreationer af alton&heims overskudsmaterialer. Udstillingen kan ses i alton&heims showroom, hvor der torsdag den 16. kan opleves en talk med designerne bag alton&heim og Soeren Le Schmidt.

Udstillingen kan ses på Kronprinsensgade 7, 1114 København K. 

Lifestyle and Design Cluster

Erhvervsklyngen Lifestyle and Design Cluster inviterer også til en stor udstilling på Designmuseum Danmark under navnet Circular Furniture Days. Her kan du opleve 47 nøje kuraterede møbel- og interiørbrands, der med innovative løsninger skaber produkter med en mere bæredygtig profil. I udvælgelsen af de 47 brands har der været lagt fokus på brugsfasen, produktion & distribution, sourcing/materialeoprydning, genbrug og genanvendelse og mere bæredygtig design. Udover udstillingen inviterer Lifestyle and Design Cluster også til flere talks, debatter og rundvisninger på designmuseet.

Udstillingen kan besøges på Designmuseum Danmark, Bredgade 68, 1260 København K.

Designskolen Kolding

Den største udstillingsplatform ved 3daysofdesign er DDcated, og her kan du finde Designskolen Koldings elevers udstilling, hvor 17 projekter indenfor industrielt og tekstildesign bliver vist. Det sker i den historiske bygning Kongernes Lapidarium, der til daglig huser mere end 300 historiske gipsafstøbninger. På udstillingen kan man møde de studerende og høre deres tanker og idéer bag deres designs og eksperimenterende og udfordrende metoder.

Udstillingen kan besøges i Kongernes Lapidarium, Christiansborg Slot, Frederiksholms Kanal 29, 1220 København K, torsdag-fredag klokken 10-18 og lørdag klokken 10-14.

Designskolen Kolding
Designskolen Kolding.

3daysofdesign er et årligt tilbagevendende arrangement, der spreder sig over hele København. Det er ottende gang, festivalen finder sted, og den er som altid åben for alle interesserede.