Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Kultur, KULTURANBEFALINGER

Mark Kenly Domino Tan: “Der er noget fint over de fortællinger, som virker banale"

Sommeren er over os, og det betyder tid til fordybelse og plads til nye tanker. Derfor beder vi kulturpersonligheder om at røbe deres seneste inspirationskilder – så du kan blive underholdt i din ferie og inspireret til arbejdet, der kommer. Her får du tre kulturanbefalinger af designer Mark Kenly Domino Tan.
Sommeren er over os, og det betyder tid til fordybelse og plads til nye tanker. Derfor beder vi kulturpersonligheder om at røbe deres seneste inspirationskilder – så du kan blive underholdt i din ferie og inspireret til arbejdet, der kommer. Her får du tre kulturanbefalinger af designer Mark Kenly Domino Tan.

En ny teaterchef, man bør holde øje med, amerikansk litteratur og en playliste fra Mixcloud. Dét er denne uges kulturanbefalinger fra designeren og stifteren bag brandet Mark Kenly Domino Tan. Han har netop været aktuel med forestillingen Vita Danica, som han har designet kostumerne til. Forestillingen, som blev opført på Aarhus Teater, er en fortælling om det danske liv fortolket med udgangspunkt i salmetekster, blandt andet fra Højskolesangbogen, men også ud fra tekster fra nyere tid. I øjeblikket er han travl med at skabe sin SS22-kollektion, som han viser torsdag den 12. august under Copenhagen Fashion Week. Fashion Forum giver dig her tre aktuelle anbefalinger til kulturstof, som har inspireret Mark Kenly Domino Tan.

Hvad ser du for tiden for at finde inspiration?

“Jeg vil på det varmeste anbefale enhver at følge med i Teater Grobs program. Sargun Oshana er ny teaterchef, og han er vanvittig dygtig og inspirerende som person. Jeg er selv meget spændt på, hvad denne sæsons program kommer til at byde på, og jeg er sikker på, at et besøg hos Grob ikke vil være forgæves, men at det vil byde på en masse indtryk og stof til eftertanke.”

Hvilken bog har senest gjort indtryk på dig?

“Jeg har for ganske nyligt læst ‘Der vokser et træ i Brooklyn’ af Betty Smith. Det er en meget fin historie om samvær og nærvær, der især er relevant i en tid, hvor man har været en del hjemme og tæt på sine nærmeste. Den læner sig egentlig meget op ad ‘Barndommens Gade’ af Tove Ditlevsen, som man jo kender. Jeg synes, at der kan være noget meget fint over de fortællinger, som på en måde virker banale, da det til tider er noget, vi overser i vores hyr efter at være superunikke i en travl hverdag – hvilket man godt kan have tendens til i vores fag.”

Hvad har du haft i ørerne i den sidste tid?

“Bolsje Radios playliste på Mixcloud, der hedder ‘Italien Rundt’, har jeg lyttet en del til denne sommer. Den vækker minder fra sydlandske rejsedestinationer, som jeg især drømmer om efter en lockdown-tid, og så fungerer den både til en hyggelig aften på altanen med et glas vin, men den er også behagelig og inspirerende til et godt flow, når vi arbejder i atelieret. Jeg kan godt lide idéen om et langt mixtape, hvor man bliver tvunget ud i det uvisse, uden at vide hvad der dukker op, eller hvad næste nummer er. At blive kastet ud i at lytte til noget nyt, kan være ret berigende på flere parametre.”

Portræt af Mark Kenly Domino Tan.

Simon Wick: “Min generation er blevet fodret med drømme om rigdom og succes”