Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Kultur, KULTURANBEFALINGER

Simon Wick: “Min generation er blevet fodret med drømme om rigdom og succes”

Sommeren er over os, og det betyder tid til fordybelse og plads til nye tanker. Derfor beder vi hver uge kulturpersonligheder om at røbe deres seneste inspirationskilder – så du kan blive underholdt i din ferie og inspireret til arbejdet, der kommer. I denne uge bringer vi tre kulturanbefalinger fra den ene af stifterne bag (di)vision, Simon Wick.
Sommeren er over os, og det betyder tid til fordybelse og plads til nye tanker. Derfor beder vi hver uge kulturpersonligheder om at røbe deres seneste inspirationskilder – så du kan blive underholdt i din ferie og inspireret til arbejdet, der kommer. I denne uge bringer vi tre kulturanbefalinger fra den ene af stifterne bag (di)vision, Simon Wick.

En japansk animé-serie, en artikel om at starte sig eget brand og et soundtrack fra et konsolspil. Dét er denne uges kulturanbefalinger af manden, der i 2018 startede sit eget brand med sin søster. Han hedder Simon Wick og er den ene halvdel af det nyetablerede brand (di)vision. Han er aktuel med et samarbejde med Won Hundred, som han laver en kollektion af ubrugte denimrester sammen med. Den fælles kollektion vil blive lanceret til efteråret. For tiden er han travl med at forberede (di)visions debutshow, som vises under Copenhagen Fashion Week til august. Fashion Forum giver dig her tre aktuelle anbefalinger til kulturstof, som har inspireret Simon Wick.

Hvilken film eller serie har inspireret dig mest på det sidste?

“Jeg ser virkelig mange film og serier – det er min ‘go to’-afslapning. Jeg har en bred smag, men har de seneste år været særligt glad for forskellige animé-serier – min favorit er ‘Seven Deadly Sins’ på Netflix. Femte sæson er lige kommet ud, og den er helt sindssygt fed. Nakaba Suzuki, som tegner og skriver serien, har den vildeste fantasi. Det er et perverst, men samtidig uskyldigt univers, som giver den sjoveste cocktail – noget, vi også prøver at tænke ind i vores kollektioner. De forskellige karaterers outfits er næsten det bedste ved hele serien, og jeg får meget inspiration derfra, da der ikke rigtigt er nogen grænser for, hvad man kan og ikke kan. Rigtig mange af mine tatoveringer kommer også fra ‘Seven Deadly Sins’, så det er helt sikkert en anbefaling værd, hvis man er lidt nørdet og godt kan lide eventyr.”

Hvad har du læst i den seneste tid?

“Jeg er mest på medier som Business of Fashion og Highsnobiety. På sidstnævnte medie var der en artikel, der fangede min opmærksomhed for et par uger siden: ‘Don’t do it yourself: Chances are, you aren’t gonna make it in fashion’ – en artikel af Eugene Rabkin. Han er en modejournalist, jeg altid har kunnet lide grundet hans meningsdannede artikler og portrætter. Artiklen handler om, at flere og flere unge brands skyder op udelukkende på baggrund af et logo-på-t-shirt-design med drømmen om at blive hurtigt rig og succesfuld. Dette har jeg grundlæggende ikke noget imod, da hele min generation er blevet fodret netop de drømme igennem hele vores liv. Artiklen fik mig til at stoppe op og tænke over, hvad vi laver med (di)vision, og huskede mig på, hvor langt vi er kommet, fra vi startede i en lille kælder for to år siden.”

Hvilken musik lytter du for tiden til for at blive inspireret?

“Jeg har en meget aktiv hund, så det bliver til rigtig mange gåture hver dag og dermed en masse lyttetid. Lige for tiden har jeg en obsession med soundtracks fra forskellige spil og film, altså bare instrumentalmusik. Jeg kan blive helt nostalgisk og virkelig komme i min zone. Lige nu lytter jeg meget til soundtracket fra Xbox-spillet ‘Halo’ lavet af Martin O’Donnell. Jeg kan anbefale alle at lytte soundtracket fra deres yndlingsspil eller -film igennem, om det er fra ‘Indiana Jones’ eller et Wii-spil. Hos mig har det i hvert fald sat rigtig mange tanker igang, og jeg får virkelig meget inspiration og forskellige idéer den vej igennem.”

Simon Wick med sin hund.

Aktivist Mica Oh: “Mode bør være for alle”