Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Baum und Pferdgarten viste format på skater-spottet

Endnu en gang lykkedes Baum und Pferdgartens gamble med udendørs show. Solstrålerne understregede  de eklatante kulører i Rikke og Helles flotte show.
Endnu en gang lykkedes Baum und Pferdgartens gamble med udendørs show. Solstrålerne understregede  de eklatante kulører i Rikke og Helles flotte show.

Baum und Pferdgarten, Jarmers Plads, onsdag den 11. august klokken 18.00

300 taburetter – med vifter i næste sommers store farve, gul – var stillet op til publikum på Danmarks mest trafikerede plads, Jarmers Plads, hvor Baum und Pferdgarten viste deres SS22-kollektion, ‘The New Spirit’ – også for enhver, der kom forbi.

Alle oplevede vi, at næste sommer kan tilbringes i en kunstnerisk farvesymfoni, sådan som Rikke Baumgarten og Helle Hestehave foreslår os det. Kollektionen, der lyser i screaming yellow, crashing orange, acid lime, skinnende mint, lysende lilla og klar himmelblå, indeholder også pudder, ler, fersken og taupe. Den er inspireret af den finske arkitekt og designer, Alvar Alto – deraf også taburetterne til de siddende. Af hans svungne Savoy-vase, lamel-lampen, Paimio-stolen og af de rundede, organiske linjer i bunden af hans legendariske udendørs swimmingpools, der har influeret mange andre internationale arkitekter. De oprindelige pools er nu tørlagte og bruges af skatere – ligesom Jarmers Plads gør det.

Altos bølgede Savoy-linje svinger i en lille bue på kraver eller asymmetrisk op i en større bue på den ene side af brusnederdeles brede flæsesøm, eller den er trukket ud og tegnet let som mønster i orange på lyseblå bund. Ret forrygende inspireret af finsk synkronsvømning er hvide leggings og top forsynet med skarpe, gule sideindsatser i en intention om at forvandle svømmetøj til hverdagsbrug.

Vildt flot er frakke og shorts i sølvlæder, cool er stribet, navy bæk og bølge i kjoler og suits, og til kolde sommeraftener er kunstfiber-forede bomberjakker fnuglette i lys orkidélilla eller navy. En shiny mintgrøn silke med sorte blomster flyder sensuelt slået rundt om kroppe, og den perfekte klokkenederdel vugger i støvet lyseblå eller ditto rosa.

Altos lamel-lampe er oversat til psykedeliske zebramønstre på kryds og tværs i popsicle orange eller lavendel – åh, for den lange nederdel i fantastisk acid gul – og linjerne i Paimio stolen, der blev designet til sanatorier i Finland, er vendt og drejet på alle måder til et lilla print på hvid organza – vidunderlig som lang, vid empire-stropkjole.

Rikke har altid sagt om deres arbejde, at “det skal være sjovt”, men “nogle gange er det sjovere end andre”, erklærede hun dog efter coronaåret. “Det er andre præmisser nu, vores business er groet med os selv og vores kunder, og det er vores eget ansvar at blive ved at være skabende. Det er ok at svømme med det kommercielle cirkus, men man er nødt til at byde ind med det kreative hver gang. Det er det, der er sjovt, man er nødt til at finde på,” fortalte hun videre. Og at de er gode til at finde på det, der er sjovt, beviste de endnu en gang med dette show, der var dedikeret til den igangværende Pride-måned.

Se hele showet her.