Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Vidunderskrædderi hos Soeren Le Schmidt

Tirsdagens sidste show demonstrerede dansk design og skrædderkunst på højeste plan.
Tirsdagens sidste show demonstrerede dansk design og skrædderkunst på højeste plan.

Soeren Le Schmidt, Kronprinsensgade 7, tirsdag den 10. august klokken 20.00

Marlon og Mio – Soeren Le Schmidts nøjagtig to måneder gamle tvillinger var med deres mor, Nikoline Skaarup, i går aftes hædersgæster til designerens tour de force udi skrædderkunst.

Designeren Jean Voigt, udlært i couture på den legendariske direktrice, Fru Magdas modelsystue i Magasins Modelsalon havde et perfekt håndværk og et design, der var totalt internationalt, unikt nytænkt, frapperende og sumptuøst.

Og hvorfor nævne det? Fordi, at Soeren Le Schmidt er den nye Jean Voigt. Hans kollektioner – altid fornemt udført – er mageløst tænkt, frækt overdådige og ANDERLEDES. Således også hans nyeste udfoldelse, SS22, der, smukt ledsaget af sangeren Mads Langer, blev præsenteret i Københavns Musikskoles gamle lokaler. Rummenes mørke lofter og træpaneler omsluttede kollektionen, der, sammen med ekstrem, sort make up, inspireret af den franske influencer, Lala, forlenede showet med en slags teatralsk air, der understregede de usædvanlige stoffer og overlegne, arkitektoniske linjer.

Soerens form for bæredygtighed er hans valg af stoffer. Han anvender rester og overskudsstoffer fra lagre og bruger kjoler og styles fra tidligere kollektioner, som pilles fra hinanden og re-designes og genskabes til nye underværker. Og gallakjolerne, som han er berømt for, følger også tidsånden – vi ved alle, at lange kjoler aldrig bliver umoderne.

Le Schmidt, som lærte sykunsten hos sine manufaktur-bedsteforælde, Lotte og Edwin – derfra Le, eller rettere LE – syr meget af kollektionerne selv fordi han elsker håndværket, men resten bliver udført af danske skræddere. Altid med fine detaljer, perfekte – også på indersiden.

Her er tale om ægte, old school, klassisk SKRÆDDERI, som han leger med og udvikler. Tydeliggjort i m/k habitter med bukser i herresnit og oversize jakker, der nu har fået en asymmetrisk bue skåret over det højre skød, så det danner en form for slids – som en nederdels åbne sideslids.

Stærk jadegrøn lyser imellem kollektionens sort og hvidt. De to er ofte sat sammen i jakker af felter, sort overfor hvidt– både for og bag – perfekt syet modsat hinanden ligesom ærmer og revers er halvt sorte halvt hvide . En gulvlang hvid frakke med sort lakrevers er uforlignelig, overlegent sofistikeret over sorte bukser. Og lange bukser, sorte for, hvide bag og omvendt er bare “to die for”.

Denim er et gennemgående tema som kjoler og jakker, og møbelstoffer er sofistikerede alternativer i de festkjoler, der, sammen med brudekjoler, er designerens speciale og et kapitel for sig. Denne gang brusende fra en smal top i et coatet, skinnende lakagtigt stof – og en tonstung kjole med kæmpe flæse i mørkegråt møbelstof.

Tvillinger i juni. Egen butik på Strandgade 22 første april. SS22-kollektion i august – efter sidste års lancering sammen med Røde Kors af bogen Genbrugsmode og et smykkesamarbejde med Pilgrim. Det suser derudad for Soeren Le Schmidt, en Grande Danois.