Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

Dansk brand indgår forlig med international modegigant

Rains får millionerstatning og vil ikke lægge sag an mod Zara og Inditex i andre lande.
Rains får millionerstatning og vil ikke lægge sag an mod Zara og Inditex i andre lande.

I maj måned sidste år kunne vi skrive, hvordan det københavnske brand Rains efter fire års kamp fik medhold i Sø- og Handelsretten i sagen mod modegiganten Inditex, som dengang blev kendt skyldig i kopiering af to af Rains’ signaturregnfrakker. Kopier som blev solgt i den globale mastodonts Zara-butikker.

Rains var “villige til at følge sagen til dørs,” som de tilbage i 2017 formulerede det, da de offentliggjorde, at de i 2016 havde lagt sag an mod en af verdens største modevirksomheder.

Men først i går blev det endelige punktum sat i sagen. Rains har nu – over et år efter dommen – indgået forlig i kopisagen mod Inditex, skriver Børsen, som kalder det afslutningen på Davids kamp mod Goliat. Rains direktør Daniel Brix Hesselager er tilfreds med udfaldet.

“Vi fik jo i Sø- og Handelsretten sidste år medhold i, at vores design var beskyttet, og en aftale om erstatning var derfor bare den sidste krølle på sagen. Jeg har det rigtig fint med det forlig, vi nu har indgået. Vi fik det, vi kom efter – nemlig, at det blev slået fast, at vores design er beskyttet,” siger han til Børsen.

Det præcise beløb vil han ikke afsløre, da detaljerne i forliget er fortrolige, men det er i millionstørrelsen og indebærer, at Rains ikke må føre tilsvarende plagieringssager mod Inditex i andre lande.

Inditex er en af verdens største modekoncerner med omkring 150.000 ansatte på verdensplan og ejer ud over Zara brands som Pull&Bear og Massimo Dutti.

De to regnfrakker: Zaras til venstre, Rains’ til højre.

Rains viste sin internationale rækkevidde med gåtur i regnen på Nørrebro