Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Rains viste sin internationale rækkevidde med gåtur i regnen på Nørrebro

Rains’ digitale præsentation var en forlængelse af det, brandet allerede er godt etableret som: Underspillet cool og overskudsagtig.
Rains’ digitale præsentation var en forlængelse af det, brandet allerede er godt etableret som: Underspillet cool og overskudsagtig.

Rains, digital præsentation, onsdag den 11. august klokken 19.30

Selvom det tit er virkelig dårligt vejr i Danmark, regner det jo ikke altid. Og derfor har Rains kløgtigt udvidet sortimentet til ikke kun at gælde virkelig tjekket regntøj, men også tøj der giver mening i tørvejr, og det er den nye SS-22kollektion blot seneste eksempel på.

Det kunne man onsdag aften få at se i en rolig, overskudsagtigt komponeret video med titlen ’Come Rain, Come Shine’ – en titel, der antyder, at Rains efterhånden har tøj til andet end regnvejr. Den musikvideolignende præsentation gjorde det ud for Rains’ show under denne modeuge, der stadig for visse brands foregår digitalt. Drejebogen for den fire et halvt minutter lange film var egentlig rimelig banal – og det fungerede.

Videoen starter ud med regn, som trods alt er det vejrlig, det danske brand er bedst til at klæde os på til. Først er der nogle flotte, grafiske skud af nogle hvide, lyddæmpende plader langs motorvejen over Bispebuen på Nørrebro. Så ser man en lille gruppe tilfældigt klædte fodgængere gå over vejen, et meget realistisk scenarie en almindelig grå regnvejrsdag i København. Da de er gået ud af billedet, kommer en lidt mere cool fodgænger til syne.

Han er showets første indgang og er klædt i praktisk tøj i hvide nuancer. Han er ikke som sådan ekstravagant klædt, han har bare hvidt regntøj på, en hvid tyndt vatteret vest, hvid bøllehat og et orange bælte i livet. Og hvorfor skulle man dog ikke også gøre sig lidt umage, på en stadig underspillet måde, selvom det regner? Det er jo det, Rains nu i ni år har prøvet at få os til – med stor succes både i Danmark og internationalt.

Den hvidklædte fyr går forbi en anden fyr i hvidt regntøj, der også har en lille orange detalje på sin ellers hvide mavetaske. Nu følger kameraet ham i stedet. En hvidhåret pige går rundt om hjørnet, og nu er hun i fokus med sit ligeledes hvide regntøj. Man når kun at se hver enkel model lige nok til, at man gerne vil se lidt mere, hvilket er et fint lille virkemiddel. Man hungrer efter tid nok til at opfange lidt flere af de små lækre detaljer, som der er flere eksempler på i kollektionen SS22: fine bindebånd, kraftige lynlåse, en lækker armygrøn mappe, der titter frem fra under en åben jakke for at nævne nogle få.

Som indgang nummer 15 kommer Rains’ svar på Lara Croft helt cool gående op fra en trappeskakt nær Borups Allé – og ser virkelig sexet ud i et rimelig almindeligt sæt sort regntøj med ganske få virkemidler: et bælte i maven, en hvid kasket over det sorte hår og lange sorte strømper til op under knæene.

Hvis det står til Rains, skal vi til næste forår og sommer også gå i bredskygget bøllehat, lag på lag-regntøj, mavebluser under en åben regnjakke en kun halvkølig forårs- eller sommeraften og have nogle orange eller guldfarvede detaljer til at bryde det monokrome. Eller det ikke helt så vandtætte, hvis nu vejret skulle slå om: hvid sweatshirt, bikinitop eller blåt joggingtøj med et stykke med bart på maven. Og så skal vi bare owne vores look, som vi har set i Rains’ video.

Med deres digitale præsentation viser Rains nok engang det internationale format, som den eksponentielt stigende salgskurve og konceptbutikkerne i København, London, New York og Paris allerede er vidnesbyrd om.

Se hele videoen her.