Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Fik du læst? De 6 mest klikkede artikler i 2021 – til nu

Modeforhandlere blev anmeldt for greenwashing, speedoen gjorde comeback, og to brands lukkede. Læs eller genlæs årets – indtil videre – seks mest klikkede historier.
Modeforhandlere blev anmeldt for greenwashing, speedoen gjorde comeback, og to brands lukkede. Læs eller genlæs årets – indtil videre – seks mest klikkede historier.

Day Birger et Mikkelsen relanceret: “Jeg er færdig med at designe tøj til et ideal om en kvinde, ingen kan leve op til”

Christina Exsteen er klar med sin første kollektion for modehuset, der har gennemgået et generationsskifte og præsenterer en relancering af brandet til kommende modeuge.

Forbrugerrådet Tænk anmelder fem modeforhandlere for ’greenwashing’

Hvornår må man egentlig bruge ordet ’bæredygtig’? Det spørgsmål var nu endnu engang op til debat, idet Forbrugerrådet Tænk anmeldte i alt fem virksomheder til Forbrugerombudsmanden for det, som de kalder ’vildledende markedsføring’.

Danske modebutikker i knæ: “Jeg bliver virkelig presset, hvis vi skal længere ind i februar, før vi må åbne”

Hvorfor ramte nedlukningen hårdere denne gang? Og kan onlinesalg opveje det tabte i butikkerne? Vi talte med Nikolai Klausen, direktør i brancheorganisationen WEAR, og Kristian Ulriksen, ejer af modebutikken Kyoto på Vesterbro.

Butikken Kyoto på Istedgade.

Nyt dansk brand vil genindføre glemt beklædningsdel

Med ambitionen om at udfylde et hul i markedet – og gøre det med klimaet for øje – har fire iværksættere og inkarnerede bybadere skabt Pond Cph med hjælp fra tidligere HAN Kjøbenhavn-medejer Tim Hancock.

Muf10 er gået konkurs

En ener i den danske modebranche, stifter og designer Reza Etamadi, der står bag brandet Muf10, har lukket et kapitel – og med det også det forfriskende pust og politiske indspark, som han stod for.

Muf10.

Carcel lukker: “Vi føler, at ‘we did it’, men der var så meget mere, vi gerne ville have opnået”

Efter blot fire år sluttede historien om Carcel. For nu. Vi talte med stifter Veronica D’Souza om at stoppe sit brand og medfølgende mission, men samtidig håbe, at det lever videre –  i eftermæle og måske endda i nye hænder.