Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Tonsure går konkurs

Det danske herrebrand Tonsure, der siden stiftelsen i 2013 har fået flere store anerkendelser i baggagen, er nu begæret konkurs ved Sø- og Handelsretten.
Det danske herrebrand Tonsure, der siden stiftelsen i 2013 har fået flere store anerkendelser i baggagen, er nu begæret konkurs ved Sø- og Handelsretten.

Selvom coronakrisen endnu ikke har medført så mange konkurser i modebranchen, som mange frygtede, da pandemien brød ud sidste år, har den desværre alligevel formået at ramme nogle så hårdt, at de har måtte lukke og slukke. Og nu kan endnu et brand tilføjes til den triste liste.

Herrebrandet Tonsure og TNSR ApS, det tidligere Tonsure ApS, som designer Malte Flagstad står bag, er i denne måned blevet begæret konkurs ved Sø- og Handelsretten af en tidligere medarbejder efter en uenighed om feriepengeudbetaling.

Tonsure har ellers modtaget stor anerkendelse siden mærkets stiftelse i 2013 af både Malte Flagstad og Adam El-Zayat – der trådte ud af virksomheden i 2018. I 2015 vandt mærket Magasin du Nord Fashion Prize, dengang Dansk Design Talent – Magasin Prisen, og året efter, i 2016, vandt de menswear-kategorien i den prestigefyldte, australske designkonkurrence Woolmark Prize og åbnede samme år Copenhagen Fashion Weeks showkalender.

Og ambitionerne for fremtiden var også derefter. Det fortalte Malte Flagstad i et interview med Fashion Forum i november 2019, hvor Tonsure præsenterede ny strategi, ny CEO og gjorde sig klar til et comeback under Copenhagen Fashion Week med devisen “Original Tonsure møder Tonsure 2.0,” som han formulerede det.

Men økonomien haltede efter ambitionerne og i årsregnskabet for 2019, som er senest fremlagte, havde virksomheden et underskud på 2,7 millioner kroner. Noget, de dog var ved at få vendt, inden Covid-19 ramte.

“Det er ingen hemmelighed, at vi har været hårdt prøvede på grund af Covid-19. Vi har formået at holde virksomheden kørende og har hele tiden håbet, at vi kunne komme over på den anden side, men nu har et tvist om feriepenge fra en tidligere medarbejder gjort, at vi er begæret konkurs,” fortæller Malte Flagstad til Fashion Forum i dag og slutter mere optimistisk:

“Det kan være, vi får mulighed for at gribe stumperne, og som udgangspunkt er jeg åben for at køre Tonsure videre, hvis der er perspektiv i det.”