Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne, Udland

TONSURE vinder Woolmark Prize

Det danske brand vandt i går eftermiddags menswear-kategorien i den prestigefyldte, australske designkonkurrence.
Det danske brand vandt i går eftermiddags menswear-kategorien i den prestigefyldte, australske designkonkurrence.

Præsentationen fra de europæiske finalister i International Woolmark Prize 2016/2017 blev afholdt i går i Milano. Her fremviste de 10 nominerede deres bud på en Capsule kollektion bestående af seks outfits af merinould. TONSURE løb med prisen i menswear-kategorien, der ud over den store internationale anerkendelse også indebærer et honorar på AU$50.000, som et tilskud til videreudviklingen af deres kollektion og brand.

”Vi er overvældede og begejstrede over at TONSURE har vundet den europæiske del af prisen. Det er en ære for os at skulle repræsentere Europa i finalen i London til januar,” sagde Malte Flagsted, designer og grundlægger af TONSURE, umiddelbart efter annonceringen.

For denne sejr betyder nemlig at TONSURE er gået videre til sidste og afgørende runde i den internationale finale, der afholdes under London Collections: Men i januar 2017. Her deltager vinderne fra de regionale konkurrence, der ud over Europa tæller Asien, Australien og New Zealand, De Britiske Øer, Indien, Pakistan og Mellemøsten og USA.

Der er tilsvarende en womenswear-kategori, hvori Nicholas Nybro var nomineret, og som også blev afgjort i dag – her vandt tyske Tim Labenda.