Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Tonsure vinder Dansk Design Talent – Magasin Prisen

Malte Flagstad og Adam El-Zayat Hjorth, der tilsammen udgør designduoen Tonsure, vandt i aftes den prestigefulde pris og en check på 500.000 kroner.
Malte Flagstad og Adam El-Zayat Hjorth, der tilsammen udgør designduoen Tonsure, vandt i aftes den prestigefulde pris og en check på 500.000 kroner.

På Statens Museum for Kunst blev der i aftes afholdt Dansk Design Talent – Magasin Prisen, hvor Malte Flagstad og Adam El-Zayat Hjorth fra Tonsure blev aftenens vindere.

LÆS OGSÅ: “Tonsure tiltrækker det internationale publikum”

De seneste måneder har fire nominerede designtalenter – Tatiana Andersen Camre, Nicholas Nybro, Maikel Tawadros og Tonsure – hver især kreeret en mini-kollektion med støtte fra deres tildelte modementor og tilhørende musik fra deres kunstnere .

Designtalenternes fire kollektioner blev fremvist i form af modeshow, hvor hver af deres musikere optrådte til deres kollektion. Tonsures mentor var designer Silas Adler, der står bag Soulland sammen med Jacob Kampp Berliner, og designduoen var tildelt kunstneren Scarlet Pleasure.

LÆS OGSÅ: “Uffe og Kim: Danske modehuse er for konservative”

Vinderen blev kåret ud fra en bred sammensat fagjury, men også forbrugernes stemmer spillede en stor rolle for afgørelsen med 25 procent. Da Tonsure modtog prisen, blev den overrakt af H.K.H. Kronprinsesse Mary og fondsbestyrelsesmedlem fra Magasin Fonden Nina Wedell-Wedellsborg.

Med både uddannelse og erfaring indenfor modebranchen i Danmark, London og Paris tiltrækker Tonsure ikke kun det danske, men også det internationale publikum. Ud af de 500.000 som prisen lyder på, går de 200.000 af dem til et modeshow under Copenhagen Fashion Week FW16.