Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Designers Remix AW18
Alle nyheder, Indland, Økonomi

IC Group fortsætter udsalget: Designers Remix solgt

Syv måneder efter den danske modekoncern solgte Peak Performance følger næste brand i rækken. Denne gang Designers Remix, som er blevet opkøbt af de oprindelige grundlæggere gennem Hesselbjerg Holding A/S.
Syv måneder efter den danske modekoncern solgte Peak Performance følger næste brand i rækken. Denne gang Designers Remix, som er blevet opkøbt af de oprindelige grundlæggere gennem Hesselbjerg Holding A/S.

Tilbage i april 2018 kunne den danske modekoncern IC Group meddele, at de havde valgt at frasælge deres bedst sælgende brand Peak Performance til Amer Sports Corporation for 1,9 milliarder kroner. Men nu viser det sig, at oprydningen i brandporteføljen ikke sluttede der. IC Group har netop oplyst, at de nu også har solgt Designers Remix. Det skriver Finans.

Designers Remix er blevet solgt til Hesselbjerg Holding A/S, der ejes af brandets egne grundlæggere Charlotte Eskildsen og hendes mand Niels Eskildsen, som sammen stiftede mærket i 2002. De ejede stadig en procentdel af foretagendet, men nu har de så overtaget de resterende 51 procent af aktierne.

“Det er det helt rigtige tidspunkt for os at overtage Designers Remix. Vi startede vores bæredygtige rejse for 17 år siden, og vi har længe arbejdet på at genoplive vores oprindelige DNA ved at gøre brandet til en nutidig pioner indenfor bæredygtigt mode. At føre denne strategi ud i livet kræver et anderledes og mere aktivt ejerforhold, hvilket vi nu har fået. Med fuld kontrol over varemærket, har vi nu alle muligheder for at indfri vores bæredygtige ambitioner,” udtaler Niels Eskildsen, CEO i Designers Remix A/S, i en pressemeddelelse i dag.

2018 var et omvæltningens år for IC Group

Det kommer dog ikke som nogen overraskelse, at IC Group fortsætter udsalget af deres brands. Efter salget af Peak Performance florerede rygterne, om koncernen var i gang med at rydde endnu mere op i brandporteføljen. Det kunne dengang hverken be- eller afkræftes af koncernens CEO Alexander Martensen-Larsen.

“Der er på nuværende tidspunkt ikke nogen konkrete planer om at sælge vores tilbageværende mærker. Et eventuelt salg kan ske, når og hvis vi mener, at de har nået et sted i deres udvikling, hvor det er det rigtige at gøre for aktionærer,” udtalte han til Berlingske Business i dagene efter nyheden om salget af Peak Performance.

Det har dog også været nogle udfordrende år for koncernen rent økonomisk. Senest i starten af november vidnede IC Groups nyeste kvartalsregnskab om en virksomhed, der er i negativ vækst indenfor både retail og engros. Nettoomsætningen var faldet med 18,3 procent til 379 millioner. Også engrosomsætningen var 17,8 procent lavere end samme periode sidste år.

Lignende ser det ud hos Designers Remix selv, der i dag har offentliggjort sin egen årsrapport. Heri ses det, at bruttofortjenesten er faldet fra knap 50 millioner kroner i 2016/17 til knap 43 millioner i 2017/18. Årets resultat ender på lidt over 4 millioner kroner sammenlignet med lige godt 6,8 millioner året før. Ledelsen betegner i regnskabet resultatet som “acceptabelt”.

Med frasalget af både Designers Remix og Peak Performance er IC Groups brandportefølje kogt ind til en gruppe bestående af Tiger of Sweden, By Malene Birger og Saint Tropez. Ifølge IC Group selv, vil Designers Remix vil fra og med halvårsrapporten, der offentliggøres i februar, blive påført som en ophørt aktivitet.

LÆS OGSÅ: 

IC Group ryster posen med ny firmastruktur