Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

IC Group fremlægger faldende omsætning

Den danske modekoncern har netop fremlagt resultatet af første del af regnskabsåret 2017/2018, som viser både frem- og tilbagegang for koncernens tre premiumbrands.
Den danske modekoncern har netop fremlagt resultatet af første del af regnskabsåret 2017/2018, som viser både frem- og tilbagegang for koncernens tre premiumbrands.

De seneste par år har været lidt af en rutsjebanetur for modekoncernen IC Group, der med sin mange brands, heriblandt By Malene Birger, Tiger of Sweden og Peak Performance, har oplevet både fremgang, tilbagegang samt et potentielt videresalg i brandporteføljen.

I går kunne koncernen så fremlægge resultatet af det første halvår af regnskabsåret 2017/2018, som viser, at der stadig er udfordringer i forretningen. Heri ses det, at IC Groups omsætning for perioden samlet set er faldet med 2,2 procent sammenlignet med samme periode i sidste regnskabsår. Herunder er det især omsætningen for wholesale, der er faldet, hvorimod detailleddet har oplevet fremgang. På trods af en faldende omsætning, kan koncernen dog også fremlægge et forbedret driftsresultat, som denne periode udgjorde 207 millioner kroner, mod 180 millioner i sidste periode.

Det er især Tiger of Sweden, der kæmper med sin omsætning, der er faldet med 14,1 procent, fra 220 millioner kroner til 189 millioner kroner.

Anderledes ser det dog ud for Peak Performance, hvis omsætning er steget med 17,2 procent, fra 267 millioner kroner i perioden 2016/17 til nu at løbe op på 313 millioner kroner.

Også By Malene Birger er i begyndende fremgang. Brandets omsætning endte på 78 millioner kroner, modsat 77 millioner året før, hvilket svarer til en vækstprocent på 1,3.

Selvom regnskabet ikke er udelukkende positivt for IC Group, kommer resultatet ikke som en overraskelse for koncernen. Tilbage i oktober 2017, hvor IC Group fremlagde tallene fra regnskabsåret 2016/2017, forlød det, at de hverken forventede vækst fra By Malene Birger eller Tiger of Sweden i nuværende periode – faktisk påpegede de dengang, at Tiger of Sweden på grund af manglende fokus på innovation og produktfornyelse forventes at gå tilbage omsætningsmæssigt.

I samme ombæring kunne IC Group også afsløre, at bestyrelsen havde besluttet at igangsætte en strategisk review proces af Peak Performance, med henblik på at afdække om koncernen skal foretage et helt eller delvist videresalg af brandet – en proces, som de nu kan berette stadig er i gang efter planen, men som de derudover ikke ønsker at kommentere yderligere på.

IC Group fastholder desuden de tidligere udmeldte forventninger til regnskabsåret 2017/2018 som helhed.