Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Navne

Nicholas Nybro ny chefdesigner hos Ivan Grundahl

Han er kendt for sine ekstravagante designs og provokative stil, som han det sidste årti har foldet ud i det ene kreative projekt efter det andet. Men nu har Nicholas Nybro slået sig ned hos en af de helt tunge drenge i dansk mode – Ivan Grundahl.
Han er kendt for sine ekstravagante designs og provokative stil, som han det sidste årti har foldet ud i det ene kreative projekt efter det andet. Men nu har Nicholas Nybro slået sig ned hos en af de helt tunge drenge i dansk mode – Ivan Grundahl.

Det er ikke mere end et halvt år siden, at den anerkendte designer Roy Krejberg fratrådte sin stilling hos Ivan Grundahl efter kun halvandet år som kreativ direktør. Men nu er hans afløser fundet. Nicholas Nybro er blevet udnævnt som ny chefdesigner hos det danske modehus, der har været meget igennem, siden grundlægger Ivan Grundahl gik bort i en alder af blot 65 år i 2016.

“Ivan Grundahl designede det samme sted fra, som jeg gør. Det har været en én til én-oplevelse at designe kollektionen. Ivan havde, ligesom jeg har, en stærk kvinde med alle former for kropstyper i tankerne. En kvinde, der har taget et valg om, at hun gerne vil træde ud af flokken – og altid med fokus på teksturer,” lyder det i en pressemeddelelse fra Nicholas Nybro, hvis første arbejde for brandet er for SS19-kollektionen.

Nybros rejse i bagkataloget

Nicholas Nybros debutkollektion for Ivan Grundahl er skabt med stor inspiration fra modehusets 45-årige bagkatalog – og har i den forbindelse fået det passende navn ’Journey’. Derudover bliver Nybros forkærlighed for Karen Blixen en tydelig rød tråd gennem kollektionens forskellige udtryk.

“Frem for at skabe en fortælling om Karen Blixen som sådan, har jeg mere skabt en fortælling om en rejse fra ung pige til voksen kvinde. Det kommer til udtryk gennem lette og legende silhuetter, der udvikler sig til stramme, hårde og maskuline snit,” siger Nicholas Nybro, som er vant til at have flere sideløbende projekter, herunder de seneste år især sit brand i eget navn, men som nu har dedikeret sig fuldt ud til én opgave.

“Jeg har aldrig haft et behov for at arbejde for en større modevirksomhed, men har samtidig også altid sagt, at hvis det skulle være, så skulle det være Ivan Grundahl. Konceptet med at arbejde fra ni til fem er forbundet med angst for mig. Jeg er nødt til at arbejde, når idéerne kommer, og det er ikke nødvendigvis på et hvidt kontor inden for en skemalagt tidsramme, siger Nicholas Nybro, der blev nyuddannet i 2009 og er kendt for sin evne til at kombinere kunst og mode i sit mærke i eget navn.

Nicholas Nybros brand i eget navn er fortsat aktivt og drives sideløbende med hans ansættelse hos Ivan Grundahl. Hans første kollektion for modehuset lanceres officielt under modeugen i København i næste uge.