Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Roy Krejberg forlader Ivan Grundahl

Den danske designer fratræder sin stilling hos Ivan Grundahl efter kun halvandet år som kreativ direktør.
Den danske designer fratræder sin stilling hos Ivan Grundahl efter kun halvandet år som kreativ direktør.

Det er ikke meget mere end halvandet år siden, at den ikoniske danske designer tiltrådte som kreativ direktør hos ditto dansk modeikon Ivan Grundahl. Men den sidste uges tid har spekulationerne svirret i den københavnske modebranche, at Roy Krejberg og Ivan Grundahl muligvis allerede har valgt at afbryde samarbejdet – spekulationer som Roy Krejberg nu har endeligt bekræftet for Fashion Forum.

”Det har været udfordrende og spændende igen at arbejde i Danmark efter mange år i Paris. Arbejdet for Ivan Grundahl har dog krævet 100 procent af min tid og kapacitet, så det ikke har været muligt for mig at påtage mig andre interessante projekter. Blandt andet derfor har jeg valgt at fratræde min stilling som Creative Director for at få mere tid, plads og frihed til rådighed,” fortæller han om grunden til, at samarbejdet med Ivan Grundahl nu afsluttes efter kun halvandet år ved roret.

Roy Krejberg tiltrådte stillingen i august 2016, kun tre måneder efter grundlægger Ivan Grundahls tragiske bortgang. Roy Krejberg har en fortid som kreativ direktør for Kenzo Homme og for eget modehus i Paris under navnet Peachoo+Krejberg, og det var især designerens internationale erfaring, der tiltrak modehuset.

”Ivan Grundahl har en lang og smuk historie og det har været spændende at være en del af den fremtidige udvikling af mærket. Jeg håber, huset må fortsætte den moderniseringsproces, der er påbegyndt, da det har stort internationalt potentiale og fortjener global succes og anderkendelse,” siger Roy Krejberg videre.

Også Oliver Grundahl, administrerende direktør i Ivan Grundahl, kan bekræfte nyheden og udtaler herom:

”Vi har nu lavet tre kollektioner i samarbejde med Roy Krejberg, hvilket har været rigtig spændende og er blevet taget godt imod i branchen. Roy har været en stor del af Ivan Grundahls nylige udvikling og overgang til at blive det modehus, vi er i dag. Det er mest af alt praktiske årsager, der gør, at vi ikke fortsætter samarbejdet,” siger han og fortæller, at Ivan Grundahl desuden fremover vil afprøve en ny kreativ strategi, hvor et team af designere i fællesskab skal lede husets kollektioner.

Roy Krejberg stopper hos Ivan Grundahl til februar, hvorfor den kommende AW18-kollektion bliver den tredje og sidste, han står for hos det danske modehus.