Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne

Lotte Freddie: Ivan Grundahl er evig

Oven på den sørgelige nyhed om Ivan Grundahls død i går, har Fashion Forum spurgt Chris Pedersen og Lotte Freddie om, hvilket eftermæle den legendariske modedesigner efterlader.
Oven på den sørgelige nyhed om Ivan Grundahls død i går, har Fashion Forum spurgt Chris Pedersen og Lotte Freddie om, hvilket eftermæle den legendariske modedesigner efterlader.

Som flere medier allerede har berettet om, så blev den danske modedesigner Ivan Grundahl fundet død i går i sit hjem. Han døde dagen efter hans fødselsdag og nåede desværre kun at blive 65 år gammel. Han var modebranchens grand old man og var i mere end 40 år en af de mest markante skikkelser i den danske modebranche.

For tv-værten Chris Pedersen er det en stor personlighed, vi har måttet tage afsked med:

”Ivan var en ener. Vild, varm og meget mere følsom, end man tror. Da jeg boede i NY inviterede han mig på frokost, der endte med en nattefest i hans lejlighed med hans amerikanske venner. Der var masser af champagne og høj snak over bordene. Jeg var 25 og blev blæst omkuld, og det blev han ved med at gøre. Med vilde kreationer, konfronterende kommentarer men også en betænkelighed, når jeg skiftede job eller spurgte om gode råd. Jeg er ærlig talt helt vildt trist over at han er væk. Kommer til at savne ham”, lyder det fra en berørt Chris Pedersen.

Det var ikke den flygtige mode, der interesserede Ivan Grundahl, men derimod designede han langtidsholdbare kreationer, der kunne bruges på tværs af generationer og sæsoner. Designet var enkelt, men altid med et twist og skævhed.

Journalist og tidligere moderedaktør Lotte Freddie sammenligner Ivan Grundahl med Rembrandt:

”Det er et kæmpe tab for branchen, for Ivan var noget helt særligt – han var helt sin egen. Alt han rørte ved var grandiost og ikke spor dansk.  Også som person var han storartet; han var vidende, morsom, skarp og iagttagende, altid på en raffineret måde. Han blev ved med at elaborere sin stil på sin egen facon. Jeg har tøj, der er over 30 år gammel, men stadig super moderne, og det er en exceptionel gave; at skabe tøj som altid vil være aktuelt. Nogle ville måske mene, at han aldrig udviklede sig som designer, men det gjorde han på sin egen måde. Han havde sin egen stil på samme måde som Rembrandt – ingen ville nogensinde forlange af ham, at han skulle prøve at male anderledes. På samme måde designede Ivan som Ivan. Ivan er evig”, udtaler Lotte Freddie.